Politistii sunt cu ochii pe vanzatorii de artificii. Amenzile pot ajunge si la 6.000 de lei

De B.A.M
Politistii sunt cu ochii pe vanzatorii de artificii. Amenzile pot ajunge si la 6.000 de lei
© Foto: arhiva
Poliţiştii din toată ţara au demarat acţiunea „Foc de artificii” şi vor face în perioada următoare mai multe razii în pieţe şi societăţi comerciale pentru a-i prinde pe cei care comercializează petarde şi artificii fără autorizaţiile necesare sau, mai grav, care vând materiale pirotehnice minorilor.


Acţiunea „Foc de artificii” va avea loc până pe 7 ianuarie 2015. În această perioadă, poliţiştii vor controla mai multe pieţe şi societăţi comerciale pentru a-i prinde pe cei care comercializează ilegal materiale pirotehnice.

„În această perioadă, poliţiştii timişeni, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R., efectuează controale la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, dar şi activităţi specifice structurilor de ordine publică în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

Aceştia ţin să atragă atenţia că vânzarea ilegală de materiale pirotehnice se pedepseşte cu amendă ce poate ajunge şi la 6.000 de lei, sau chiar închisoare de la 3 luni la un an.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995, republicată, privind regimul materiilor explozive, orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an. Comercializarea de către persoane fizice sau juridice neautorizate a obiectelor pirotehnice din clasa I se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 5.000 de lei. Comercializarea obiectelor pirotehnice către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 6.000 de lei”, mai spun cei de la IPJ Timiş.

De asemenea, neinscripţionarea în limba română pe ambalajul obiectelor pirotehnice a clasei din care fac parte şi a instrucţiunilor de folosire, a termenelor de garanţie precum şi a pericolelor se sancţionează cu amendă între 5.000 şi 7.500 de lei.

„În această perioadă, recomandăm părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Din acest considerent, folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate. Produsele obţinute în rezultatul arderii acestora pot influenţa dăunător mediul ambiant. Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiaţi atent instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului. Vă recomandăm să folosiţi cu multă atenţie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale care ar putea să umbrească frumuseţea sărbătorilor de iarnă”, concluzionează cei de la IPJ Timiş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor