Politistii locali au identificat peste 600 de cladiri monumente istorice cu probleme

De A.S.
Politistii locali au identificat peste 600 de cladiri monumente istorice cu probleme
Reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara au început să identifice clădirile monumente istorice cu probleme, care au acoperişul şi faţada într-o stare avansată de degradare sau care necesită reparaţii la jgheaburi şi burlane. Proprietarii vor fi notificaţi să ia măsuri, iar dacă nu se conformează riscă amenzi.

Poliţiştii locali au identificat până acum câteva sute de imobile monumente istorice care necesită diferite intervenţii.

„Direcția Poliția Locală Timișoara a demarat o acțiune de identificare a clădirilor ce fac parte din categoria monumentelor istorice care au fațada și acoperișul deteriorate sau nu au jgheaburile și burlanele de scurgere a apei pluviale reparate, identificându-se până în acest moment peste 600 de astfel de clădiri”, a arătat consilierul Voicu Mudura, de la Poliţia Locală Timişoara.

Următoarea etapă, după identificarea clădirilor aflate într-o stare avansată de degradare, va fi notificarea proprietarilor să ia măsuri, urmând ca deţinătorii să fie sancţionaţi ulterior în cazul în care nu se conformează.

„În prezent, politiștii locali se află în faza de identificare, iar ulterior de notificare a proprietarilor clădirilor care au obligații legale privind întreținerea în stare corespunzătoare a acestora, în caz contrar, în conformitate cu H.C.L. 371/2007 (modificată și completată) privind constatarea și sancționarea contravențiilor pe raza municipiului Timișoara, riscând sancțiuni, conform art. 1 lit. a si b, cuprinse între 1.500 – 2.500 de lei în cazul agenților economici și persoanelor juridice, respectiv, conform art. 2 lit. c, între 500 – 1.000 de lei în cazul cetățenilor și asociațiilor de proprietari/locatari”, avertizează reprezentanţii Poliţiei Locale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor