Politia Locala Timisoara se apuca de… patrulare navala. Agentii vor merge cu salupa pe Bega!

De A.S.
Reactualizat la:
17Comentarii
Politia Locala Timisoara se apuca de… patrulare navala. Agentii vor merge cu salupa pe Bega!
© TION: Politia Locala Timisoara se apuca de... patrulare navala. Agentii vor merge cu salupa pe Bega!
Cu gândul la vaporaşele care ar trebui să circule cândva pe Bega şi ţinând cont că se reabilitează malurile pe bani europeni, conducerea Poliţiei Locale Timişoara şi-a propus ca obiectiv pentru anul 2015 înfiinţarea unui „compartiment de patrulare navală”. Reprezentanţii instituţiei plănuiesc să cumpere o şalupă.

Ţinând cont de faptul că proiectul privind reabilitarea malurilor Begăi ar trebui să se finalizeze în această vară, conducerea Poliţiei Locale şi-a propus să se apuce de patrulare navală chiar din acest an. Astfel, pe lângă autoturisme, scutere şi biciclete, poliţiştii locali ar urma să aibă în dotare şi o ambarcaţiune cu care să se plimbe pe Bega.

„Înfiinţarea Compartimentului de patrulare navală pe Bega şi dotarea cu şalupă pentru prevenirea evenimentelor negative din zona canalului, dar şi supravegherea, astfel, a investiţiilor în cadrul programului de reabilitare a infrastructurii publice urbane a malurilor canalului Bega, având în vedere că acestea trebuiesc menţinute pentru o perioadă de minim 5 ani sub sancţiunea pierderii finanţării” este unul dintre obiectivele prezentate de directorul executiv al Poliţiei Locale, Dorel Cojan, pentru anul 2015.

Vorbim despre o serie de obiective care apar negru pe alb în raportul Poliţiei Locale pe anul 2014, care a fost prezentat recent.

Printre obiectivele pe care şi le-a mai propus şeful instituţiei pentru 2015 se numără: menţinerea unui climat de siguranţă civică, continuarea programului de pregătire profesională a efectivului – perfecţionarea în şcolile MAI, înnoirea parcului auto al Poliţiei Locale, îndeplinirea sarcinilor specifice conform atribuţiilor conferite de lege şi celor trasate de primar, prevenirea infracţionalităţii în mijloacele de transport în comun, reorganizarea activităţii de pază a obiectivelor şi transport de valori monetare, înfiinţarea unui birou de monitorizare în cadrul proiectului primăriei privind instalarea unui sistem de supraveghere video în oraş pentru prevenirea criminalităţii etc.

În ceea ce priveşte vaporaşele care ar urma să circule pe Bega, timişorenii mai au de aşteptat până să se plimbe cu ele, pentru că la prima licitaţie organizată de primărie pentru achiziţionarea ambarcaţiunilor nu a depus nimeni nicio ofertă. Procedura urmează să fie reluată.

 17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor