Politia Locala se spala pe maini in cazul cladirilor istorice degradate: s-a intervenit prin imprejmuire cu banda de protectie

De Roxana Deaconescu
4Comentarii
Politia Locala se spala pe maini in cazul cladirilor istorice degradate: s-a intervenit prin imprejmuire cu banda de protectie
© TION: Politia Locala se spala pe maini in cazul cladirilor istorice degradate: s-a intervenit prin imprejmuire cu banda de protectie
Agenții locali susțin că continuă controalele cu privire la clădirile istorice neîngrijite de proprietari și că vor da sancțiuni în continuare, deși anul acesta nu a fost aplicată nicio amendă. Oamenii legii spun că ei au luat toate măsurile care se impun: au împrejmuit cu bandă de protecție zonele de unde pică tencuiala și au înaintat constatările din teren Direcției de Urbanism din primărie, care ar trebui să stabilească cuantumul amenzilor.

În acest an, spun polițiștii locali, „s-a intervenit prin împrejmuire cu bandă de protecția, fiind luate astfel primele măsuri de urgență la fața locului”, în cazul a 16 imobile degradate.

Vă reamintim că în 2016 nu a fost aplicată nicio amendă proprietarilor care locuiesc în clădiri istorice și își lasă imobilele să se degradeze. După ce primarul Nicolae Robu ne-a declarat că Poliția Locală dă vina pe Direcția de Urbanism pentru faptul că nu a fost aplicată nicio amendă în acest an, agenții revin cu precizări.

„Poliția Locală reamintește proprietarilor de imobile istorice de pe raza municipiului Timișoara că au obligația să-și întrețină clădirile deținute, în caz contrar, pe lângă faptul că dau un aspect inestetic orașului, pot prezenta și un pericol pentru cetățeni atunci când elemente de ornament sau bucăți din fațadă se desprind de pe acestea. De altfel, în cursul acestui an, polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au aplicat 158 de notificări dintre care 23 de notificări proprietarilor de imobile din zona centrală a municipiului, fiind notificate cu această ocazie 12 asociaţii de proprietari şi 146 apartamente individuale, în vederea realizării demersurilor necesare emiterii în regim de urgenţă a autorizaţiei de construire şi demararea lucrărilor pentru remedierea stării de neîntreţinere”, transmite Biroul Comunicare, Relații cu Publicul și Registratură din cadrul Poliției Locale.

Cât despre notificările transmise proprietarilor, polițiștii locali susțin că acesta este primul pas prevăzut de legislația în vigoare.

„La ora actuală aceste notificări sunt în termenul stabilit, urmând ca după expirarea acestuia polițiștii locali să reverifice situația imobilelor, constatările din teren fiind apoi înaintate Direcției Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara pentru luarea măsurilor legale și stabilirea cuantumului sancțiunilor contravenționale, polițiștii locali fiind doar organ constatator în aceste situații. Anul trecut au fost aplicate în cazul clădirilor istorice neîntreținute sancțiuni în valoare de 192.000 lei”, mai transmit reprezentanții Poliției Locale.

Oamenii legii susțin că vor continua verificările.

Articole pe aceeași temă:

Explicatia primarului Nicolae Robu pentru grija Politiei Locale fata de cladirile istorice degradate

Nicio amenda de la Politia Locala pentru timisorenii care nu-si ingrijesc cladirile istorice, in 2016

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor