Poli Timisoara scapa de desfiintare: nu mai are nevoie de licenta pentru Liga a doua

De M. Hoster
Politehnica Timisoara are toate sansele sa continue anul viitor in Liga a doua
Politehnica Timisoara are toate sansele sa continue anul viitor in Liga a doua
Politehnica Timişoara are toate şansele să continue anul viitor în Liga a doua, chiar dacă are un buget plin de găuri şi nu îndeplineşte condiţiile pentru obţinerea licenței. Federaţia Română de Fotbal a anunţat, prin intermediul unei circulare semnate de cel mai mare duşman al Timişoarei, Viorel Duru, că echipa nu va avea nevoie de licenţă pentru a activa şi în sezonul viitor în Liga a doua.

Folosindu-se de o serie de chichiţe legislative, probabil speriați de dezastrul ce ar putea cuprinde fotbalul românesc în cazul introducerii licenţierii şi pentru Liga a doua, cei de la federaţie au decis că pentru sezonul viitor nu va fi nevoie de aprobarea dosarului de licenţiere.

„Conform prevederilor legislaţiei naţionale in vigoare, modificările aduse Statutului FRF, pentru a putea fi impusă cluburilor participante la campionatul naţional Liga a 2-a obligaţia de a deţine licenţă, trebuie aprobate de instanţa judecătorească competentă. Până la această dată nu există o soluţie definitivă şi irevocabilă privind aprobarea Statutului FRF cu modificările operate. Pe cale de consecinţă nu poate fi aplicat Regulamentul naţional de licenţiere a cluburilor, ediţia 2011, pentru cluburile care participă la campionatul naţional Liga a 2-a”, anunţă o circulară emisă de FRF. Semnătura documentului îi aparţine celui care a dus echipa fanion a Banatului la sapă de lemn, Viorel Duru.

„Prin urmare, cluburile din Liga a 2-a care se califică pentru a continua competiţia, precum si cluburile din Liga a 3-a care vor promova în Liga a 2-a la sfârşitul sezonului aflat în desfăşurare nu trebuie să deţină licenţă pentru a participa în competiţia Liga a 2-a în sezonul 2012-2013”, se mai spune în anunţul FRF.

Problema este că fără a depune dosar de licenţă cei de la Poli nu vor putea să intre în prima ligă, chiar dacă în clasament vor obţine un loc care să-i permită acest lucru. Cert este că echipa nu va deveni istorie – chiar dacă acţionarii actuali şi reprezentanţii autorităţilor nu se vor înţelege pe cedarea clubului, echipa nu va fi nevoită să fie retrogradată.

„În situaţia în care un club din Liga a 2-a, clasat pe locurile 6- 14, care nu va depune documentaţia completă pentru obţinerea licenţei de Liga I, dar se va clasa pe un loc de promovare la sfârşitul sezonului curs, nu va putea completa documentaţia de licenţiere, în sensul de a achita ulterior datei de 31 martie 2012 datoriile financiare restante şi de a fi auditate situaţiile financiare anuale, pentru a obţine licenţa de participare la campionatul Liga I in sezonul 2012-2013”, se mai spune în anunţul Federaţiei.

Datoriile catre Benfica si catre buget au lasat Poli fara licenta

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor