Ploile au readus tantarii la Timisoara. Atentie, evitati parcurile la ceas de seara, se face dezinsectie!

De Roxana Deaconescu
Ploile au readus tantarii la Timisoara. Atentie, evitati parcurile la ceas de seara, se face dezinsectie!
© TION: Ploile au readus tantarii la Timisoara. Atentie, evitati parcurile la ceas de seara, se face dezinsectie!
Dezinsecția continuă la Timișoara, după ce ploile din ultima perioadă au readus țânțarii și musculițele. Reprezentanții primăriei fac apel la timișoreni să nu se plimbe seara prin parcuri, pentru că atunci se stropește împotriva insectelor.

Substanţele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, susțin reprezentanții municipalității, şi nu pun în pericol populaţia şi animalele.

„Totuşi, atenţionăm pe această cale crescătorii de albine din municipiul Timişoara să limiteze pe cât posibil zborurile acestora, deoarece în condiţii de soare puternic pot fi afectate albinele aflate în zbor. Acţiunea va continua cu parcurile din zona centrală şi cele de pe malurile canalului Bega, întreaga zonă centrală, urmând apoi a fi executate lucrările de dezinsecție în toate cartierele oraşului”, transmit oficialii instituției de pe C.D. Loga.

Orașul a fost împărțit în șase sectoare pentru această operațiune, trei la nord de Bega și trei la sud de Bega, dezinsecția fiind executată de muncitorii firmei Deraton.

„În perioada acţiunilor solicităm cetăţenilor să evite traversarea parcurilor, scuarurilor, etc., seara între orele 21.30-23.30, când este simţită prezenţa utilajelor ce efectuează dezinsecţia terestră”, spune primarul Nicolae Robu.

Timișorenii, atât persoane fizice, cât și persoane juridice, trebuie și ei să stropească împotriva țânțarilor, în același timp în care Deraton efectuează dezinsecția în oraș. În caz contrar, riscă să fie amendați de Poliția Locală.

„Recomandăm tuturor instituţiilor, societăţilor comerciale, asociaţiilor de locatari şi persoanelor fizice să execute operaţiuni de dezinsecţie concomitent cu acţiunea generală a primăriei. În acest mod se va evita retragerea ţânţarilor în zone netratate, ştiut fiind faptul că tendinţa insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecţia nu a fost efectuată. În conformitate cu prevederile HCL nr. 371/2007 modificată şi completată, constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte: neexecutarea lucrărilor de dezinsecţie odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu; executarea unor lucrări de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare”, mai transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !