Plangere penala impotriva liderului grupului PSD din Consiliul Local Timisoara

De Bogdan Marta
4Comentarii
Plangere penala impotriva liderului grupului PSD din Consiliul Local Timisoara
© Plangere penala impotriva liderului grupului PSD din Consiliul Local Timisoara (foto: arhiva)
Blocul Unității Naționale (BUN) Timiș intenționează să facă plângere penală împotriva lui Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Consiliul Local Timișoara și cel care a prezidat ședința de plen în care proiectul de acordare a unui spațiu pentru acest partid nou a fost respins.

Vă reamintim că BUN a încercat, fără succes, să obțină un spațiu de la Primăria Timișoara în care să înființeze un sediu, însă proiectul a căzut la vot, nu o dată, ci de două ori. Ultima dată chiar săptămâna trecută, când proiectul a căzut după ce consilierii PSD s-au abținut în bloc de la vot. Fiind vorba de un proiect de patrimoniu, acesta avea nevoie de votul a două treimi din numărul total de consilieri pentru a fi adoptat, număr pe care nu l-a întrunit din cauza abținerii consilierilor social-democrați.

După ce s-a văzut fără sediu, liderul BUN Timiș, Ludovic Mardari, fost parlamentar PRM, transmite că este decis să caute dreptate în justiție și se gândește chiar să îi facă plângere penală președintelui de ședință, Alfred Simonis.

„Am depus toate documentele necesare, respectând întocmai prevederile legale dar şi criteriile stabilite de Consiliul Local Timişoara. Primăria Timişoara şi-a făcut datoria, a găsit un spaţiu adecvat, relativ mic, dar suficient pentru noi şi a întocmit proiectul de hotărâre privind închirierea lui. Problemele au apărut în şedinţele de plen ale Consiliului Local unde, în mod normal, toţi consilierii ar fi trebuit să constate că proiectul de hotărâre este legal şi să-l aprobe, votând pentru. Nu s-a întâmplat acest lucru. Consilierii PSD au preferat să comită un abuz, să încalce legea, şi să transforme simpla formalitate într-un vot politic. Concret, au preferat să se abţină sau să nu voteze de loc. Dacă după şedinţa din 20 noiembrie a.c. am crezut că a fost o lipsă de atenţie din partea lor, în urma şedinţei din 8 decembrie, când am obţinut majoritatea simplă, în loc de absolută, necesară când este vorba de patrimoniu, bănuiala noastră că PSD doreşte să-şi lichideze din faşă posibilii concurenţi pe zona de centru-stânga, a devenit certitudine (BUN este tot de centru-stânga). În continuare va trebui să apelăm la Justiţie pentru a ni se face dreptate şi ne gândim să facem chiar şi plângere penală împotriva preşedintelui de şedinţă, domnul consilier PSD, Simonis Alfred”, a transmis Mardari.

În opinia lui, PSD s-a abținut de la vot și, implicit a sabotat planurile BUN de a obține un sediu în dorința de a crea monopol politic în Timișoara.

„Doreşte PSD să creeze monopol politic chiar la Timişoara? Aşa se pare. Dacă domnii consilieri PSD, nu reuşesc să-şi dea seama că Timişoara este un oraş cu totul deosebit al României, ar trebui ca şefii lor din conducerea centrală să-i ajute, să le explice acest lucru. Timişoara este simbolul luptei împotriva dictaturii, este simbolul democraţiei româneşti. Fără scânteia de la Timişoara care a declanşat vâlvătaia, nu s-ar fi introdus în Constituţia României articolul 8 referitor la pluripartidism. Dacă în alte localităţi ale ţării ar putea fi de înţeles unele derapaje, unele tendinţe spre încălcarea democraţiei politice, acestea sunt inadmisibile în Timişoara”, mai spune Mardari.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor