Piata Libertatii in culorile lui Poli?

De A.S.
Reactualizat la:
21Comentarii
Piata Libertatii in culorile lui Poli?
© TION: Piata Libertatii in culorile lui Poli?
Aţi fi preferat ca Piaţa Libertăţii să fie pavată în alb-violet? Nu, întrebarea nu face parte dintr-un nou sondaj iniţiat de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, post-factum, după ce această piaţă centrală a oraşului a fost pavată cu cărămidă roşie, ci este o idee lansată în acelaşi ton pe blogul Rezistenţa Urbană, având în vedere dezbaterile generate de reamenajarea acestui spaţiu.

Reamenajarea Pieţei Libertăţii a fost intens dezbătută, mai ales că primarul Nicolae Robu a lansat recent şi un sondaj pe această temă.

Edilul le-a cerut timişorenilor, pe Facebook, să aleagă – dacă vor ca Piaţa Libertăţii să fie aşa cum a fost ea gândită iniţial, cum sunt majoritatea pieţelor din Europa, adică o „piaţă minerală”, aproape fără vegetaţie, doar cu câţiva copaci, puternic animată prin organizarea de evenimente cultural-artistice, sau vor ca piaţa să fie aşa cum a fost ea până mai recent, cu mulţi copaci şi bănci de stat la umbră, ceea ce după părerea sa ar exclude evenimentele. În cadrul aceluiaşi sondaj, Robu i-a întrebat pe cetăţeni şi dacă le place pavajul din cărămidă roşie şi piatră gri, ba chiar dacă n-ar fi preferat alte combinaţii de culori ori să fi fost lăsată piaţa aşa cum a fost.

„Poate trebuia vopsită ca tramvaiele din Timişoara, în culorile POLI” – este concluzia pe care o trage Cătălin Ion, semnatarul materialului apărut pe rezistenta.net, blogul Rezistenţa Urbană, care analizează… ce trebuia să fie, plecând de la proiectul de reabilitare prezentat iniţial de autorităţile locale, şi ce a ieşit în Piaţa Libertăţii, dar şi sondajul primarului.

Autorul anexează postării sale şi o imagine cu o simulare: Piaţa Libertăţii în mov! Dincolo de toate ironiile, în opinia sa ar fi trebuit să se respecte soluţiile date de specialiştii în domeniu care au lucrat la elaborarea proiectului.

Foto: rezistenta.net Foto: rezistenta.net ©

Robu a afirmat că nu a avut nicio contribuţie în ceea ce priveşte pavajul roşu, proiectul de reabilitare fiind iniţiat în timpul administraţiei Ciuhandu.

„Proiectul aflat în curs de implementare, de pavare a Pieţei Libertăţii în cercuri concentrice alternativ din cărămidă roşiatică şi piatră cioplită gri, aparține unui colectiv de arhitecţi condus de reputatul Șerban Sturdza, președintele Ordinului Arhitecților din România, nicidecum mie”, a precizat primarul.

Edilul susţine că a avut doar câteva contribuţii la proiect: că a cerut ca pe străzile intens circulate din Cetate partea centrală să nu fie pavată cu piatră cubică cioplită, cum s-a prevăzut iniţial, ci cu plăci mari de granit, pentru comoditate la mers, că a cerut ca piatra folosită să aibă o formă regulată, fără asperităţi, şi că s-a implicat în problematica arborilor din Piaţa Libertăţii din dorinţa de anima acest spaţiu.

Primarul Nicolae Robu nu a prezentat încă rezultatele sondajului.

Între timp în mediul virtual este distribuit de zor un alt sondaj legat de copacii din Piața Libertății, independent de cel creat de Robu, care poate fi completat aici.

Alte articole pe aceeași temă:

Vreti sau nu copaci in Piata Libertatii? Dar pavajul rosu – va place? Primarul face sondaj

Piata Libertatii a devenit deja… piata de evenimente: se canta!21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor