Peste 600.000 de euro pentru o noua strada in zona Calea Buziasului

De A.S.
Reactualizat la:
14Comentarii
Peste 600.000 de euro pentru o noua strada in zona Calea Buziasului
© TION: Peste 600.000 de euro pentru o noua strada in zona Calea Buziasului
Reprezentanţii Primăriei Timişoara intenţionează să modernizeze anul acesta strada Chimiştilor, care este de fapt o platformă betonată cu gropi şi pietriş din zona industrială Calea Buziaşului. Vorbim despre o stradă înfundată de 300 de metri lungime, plină de hârtoape, în care municipalitatea vrea să investească peste 600.000 de euro.

Unul dintre proiectele de hotărâre care va fi supus spre aprobare în viitoarea şedinţă a Consiliului Local Timişoara vizează aprobarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea străzii Chimiştilor.

Modernizarea străzii este cuprinsă în programul de investiţii al Direcţiei Tehnice a Primăriei Timişoara pe anul 2015.

„Strada Chimiştilor este amplasată în partea de sud-est a municipiului Timişoara, este racordată la Calea Buziaşului, fiind o stradă înfundată cu o lungime de aproximativ 300 de metri. În prezent, strada asigură accesul autovehiculelor de transport marfă la mai multe societăți comerciale din zonă, suprafața fiind o platformă din beton complet degradată, prezentând toată gama de defecţiuni caracteristice îmbrăcăminţilor din beton de ciment. Pe partea sudică a străzii există în incintă o platformă de parcare pentru autocamioane, dar spaţiul este insuficient, autotrenurile parcând astfel în aşteptare la intrare în incinta societăţilor, pe platforma de beton a străzii Chimiştilor. Această platformă având un carosabil foarte degradat, nu poate fi folosită în întregime, iar circulaţia autovehiculelor se desfăşoară cu dificultate. Acest proiect va fi implementat datorită necesității fluidizării traficului”, argumentează reprezentanţii municipalităţii.

Ce lucrări sunt prevăzute pe Chimiştilor? Practic ar urma să fie realizată o stradă de la zero, pentru că acum vorbim despre o platformă din beton, cu acces de pe Calea Stan Vidrighin, pe lângă fabrica Procter & Gamble.

„Lucrările vor cuprinde modernizarea străzii Chimiștilor la patru benzi cu o lățime de 14 metri, amenajarea de trotuare, amenajarea de piste de biciclete, amenajarea de locuri de parcare, amenajarea de spații verzi, rețele edilitare (canalizare pluvială și canal tehnic)”, potrivit autorităţilor locale.

Urmează să fie elaborate proiectul tehnic şi documentaţia de execuţie.

Lucrările prevăzute pe strada Chimiştilor sunt estimate la aproape 2.740.000 de lei cu TVA inclus, deci peste 620.000 de euro. Investiţia ar urma să fie finanţată din bani de la bugetul local. Perioada de execuţie este estimată la 3 luni.

Printre proiectele anunţate tot pentru anul acesta de către conducerea primăriei se mai numără şi lărgirea la patru benzi a străzilor Mareşal Constantin Prezan (Lidia – de la Calea Martirilor spre AEM), Dr. Aurel Păunescu-Podeanu şi Calea Martirilor, reabilitarea străzilor Versului şi Uranus.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor