Peste 6.000 de euro, chiria lunara data de primarie pentru o parte din spatiile Clinicii de Obstetrica-Ginecologie

De Roxana Deaconescu
Peste 6.000 de euro, chiria lunara data de primarie pentru o parte din spatiile Clinicii de Obstetrica-Ginecologie
© TION: Peste 6.000 de euro, chiria lunara data de primarie pentru o parte din spatiile Clinicii de Obstetrica-Ginecologie
Primăria Timișoara va continua să plătească mii de euro chirie, lunar, pentru spațiile în care funcționează Clinica de Obstetrică-Ginecologie de pe Bd. 16 Decembrie 1989 și str. Alexandru Odobescu. Reprezentanții municipalității au renegociat contractul, așa că primăria va plăti puțin peste 6.200 de euro, lunar, proprietarilor.

Contractele de închiriere încheiate de primărie cu proprietarii au expirat deja, în consecință a fost nevoie de o renegociere a chiriei. În cazul în care reprezentanții primăriei găsesc alte spații pentru clinica Spitalului Municipal, contractele pot fi suspendate. Vorbim despre contracte pentru că spațiile nu aparțin unui singur proprietar.

6.252 de euro ar urma să plătească municipalitatea, în fiecare lună, în următorii doi ani, pentru ca unitatea spitalicească să funcționeze în același loc ca și până acum. Decizia o vor lua consilierii locali, la următoarea întâlnire, care au pe ordinea de zi două proiecte de hotărâre care se referă la contracte de închiriere pentru aproximativ 2.500 de metri pătrați, aflați în două clădiri în care își desfășoară activitatea clinica.

Spațiile au fost retrocedate în anul 2005, când proprietarii au fost de acord să prelungească contractele cu spitalul și cu primăria, atunci când expiră cei cinci ani în care nu aveau voie să schimbe destinația spațiului.

„Se aprobă închirierea etajului I al imobilului situat în Timișoara, str. Alexandru Odobescu nr. 1, cu suprafața construită de 320 mp, în care funcționează Clinica de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara cu o chirie de 3,6 euro/mp/lună, începând de la data adoptării prezentei hotărâri până la data de 31.12.2018”, se arată într-unul din proiectele de hotărâre. Proprietari sunt Eugenia Ghizela Țîrnea și Gheorghe Titu Cristureanu.

Celălalt proiect se referă la „închirierea părții din imobilul situat în Timişoara, Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 24, compusă din demisol+parter+etajul I, cu suprafaţa construită desfăşurată de 2.129,50 mp şi teren construit şi neconstruit în suprafaţă de 797 mp, proprietatea Fundaţiei Caritatea, în care funcţionează Clinica de Obstetrică şi Ginecologie din cadrul a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, cu chirie de 5.100 euro/lună, pe o perioadă de doi ani, începând cu data adoptării hotărârii consiliului local”.

Chiria ar urma să fie asigurată de la bugetul local, în lei, la cursul BNR de la data facturării. Contractul cu Fundația Caritatea poate fi suspendat în condițiile în care, pe durata închirierii, municipalitatea găsește alte spații pentru clinică, cu condiția ca proprietarul să fie înștiințat cu 90 de zile înainte de mutare. Ambele contracte ar urma să fie încheiate pentru o perioadă de doi ani.

Rămâne de văzut însă ce se întâmplă în cazul în care Fundația Caritatea va găsi un cumpărător pentru clădirea de pe Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 24. Potrivit site-ului fundației, imobilul a fost scos la vânzare, așteptându-se oferte din partea potențialilor cumpărători până în 31 mai 2016. Caritatea are însă doar trei etaje din cele patru câte are clădirea: primele trei – demisol, parter și etajul 1.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor