Peste 500 de elevi din toata tara vin la Olimpiada de Fizica de la Timisoara

De Adrian Panduru
Peste 500 de elevi din toata tara vin la Olimpiada de Fizica de la Timisoara
© TION: Peste 500 de elevi din toata tara vin la Olimpiada de Fizica de la Timisoara
Peste 500 de elevi din toate judeţele ţării vor participa la Olimpiada Națională de Fizică, care se va desfășura la Timișoara. Olimpiada va avea loc în urbea de pe Bega în perioada 15 – 20 aprilie.

Timişoara va găzdui un număr de 522 elevi din toate judeţele ţării, însoţiţi de 50 de cadre didactice și Comisia Centrală a olimpiadei, formată din 53 de profesori și cadre didactice universitare . Probele de concurs se vor desfăşura la Universitatea de Vest din Timişoara – la Facultatea de Fizică (pentru clasele a XI-a şi a XII-a), Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara (pentru clasele a VI-a – a X-a).

Lotul care va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Naţională de Fizică este format din 12 elevi:

La clasa a VI-a: Bălănescu Geanina Maria şi Rădinoiu Radu Cristian, de la Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj
La clasa a VII-a: Pretorian Răzvan Andrei de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara şi Copilu Tudor de la Colegiul Naţional Bănăţean
La clasa a VIII-a: Kosa Alex de la Colegiul Național „C.D. Loga” din Timişoara şi Plăvăţ Vlad de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara
La clasa a IX-a: Paulescu Ioana de la Colegiul Național „C.D. Loga” din Timişoara şi Malanik Ştefan de la Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara
La clasa a X-a: Banu – Ţăran Paul – Cristian de la Liceul Teoretic „W. Shakespeare” din Timişoara
La clasa a XI-a: Oneci Codrin Paul şi Mohuţ Andrei Ionuţ de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara
La clasa a XII-a: Brînzaş Vlad Cristian de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naţionale de Fizică va avea loc la Filarmonica Banatul din Timişoara, în data de 15 aprilie 2016. La festivitatea de deschidere vor fi prezenţi alături de elevii care vor participa la olimpiadă, cadre didactice din Timiş şi din întreaga ţară, reprezentanţi ai ISJ Timiş, ai comunităţii locale şi judeţene, dar şi reprezentanţii firmelor care sponsorizează desfăşurarea concursului şi o parte din premiile care vor fi acordate elevilor.

Calendarul olimpiadei:

16 aprilie 2016 – proba experimentală
17 aprilie 2016 – proba teoretică
18 aprilie 2016 – rezolvarea contestaţiilor – moderarea
19 aprilie 2016 – proba de baraj
20 aprilie 2016 – festivitatea de premiere Aula Magna Universitatea de Vest Timișoara

Detaliile privind organizarea Olimpiadei Naţionale de Fizică, dar şi rezultatele obţinute de elevii participanţi vor fi publicate pe site-ul evenimentului.

Olimpiada ste organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Universitatea de Vest din Timişoara și Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor