Persoanele fizice depun declaratii pentru administrarea contributiilor sociale

De M. Hoster
Persoanele fizice depun declaratii pentru administrarea contributiilor sociale
Persoanele fizice depun declaratii pentru administrarea contributiilor sociale
Se schimbă modul de administrare a veniturilor datorate în contul contribuţiilor sociale obligatorii de către persoanele fizice. Baza lunară de calcul va fi stabilită printr-o declaraţie ce va fi depusă de persoana respectivă la Finanţe.

Începând cu data de 1 iulie 2012, competența de administrare a contribuțiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice revine Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Declararea veniturilor care reprezintă baza lunară de calcul a contribuțiilor sociale se realizează de către aceste persoane, prin depunerea la organul fiscal competent a unei declarații privind venitul asigurat la sistemul public de pensii, precum și a declarației de venit estimat și a declarației privind venitul realizat pentru contribuția de asigurări sociale de sănătate.

Organul fiscal competent reprezintă organul fiscal în a cărui rază teritorială se află adresa unde persoanele în cauza își au domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuiesc efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu.

Modelul și conținutul „Declarației privind venitul asigurat la sistemul public de pensii” – formularul 600 a fost aprobat printr-un Ordin al președintelui ANAF, nr. 874/2012, publicat în Monitorul oficial nr. 421/25.06.2012.

Au obligația completării și depunerii la organul fiscal competent a declarației privind venitul asigurat, persoanele care se autorizează pentru activitățile respective după data de 01.07.2012.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor