PDL cere anularea alegerilor sau renumararea voturilor in Timis

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
11Comentarii
PDL cere anularea alegerilor sau renumararea voturilor in Timis
PDL cere anularea alegerilor sau renumararea voturilor in Timis
Democrat-liberalii nu acceptă rezultatul alegerilor locale în judeţul Timiş. Reprezentanţii PDL Timiş spun că există dovezi de fraudare a alegerilor în mai multe circumscripţii electorale din judeţ şi cer Biroului Electoral Central (BEC) fie anularea scrutinului, fie renumărarea tuturor voturilor, după ce Constantin Ostaficiuc a fost învins de Titu Bojin la Consiliul Județean Timiș.

„S-a depus o contestaţie la Biroul Electoral Central prin care am cerut în principal anularea alegerilor în circumscripţiile în care noi am semnalat că există dovezi de fraudă, sunt peste 30 de circumscripţii unde noi am semnalat nereguli. Am solicitat ori anularea alegerilor în circumscripţiile respective ori anularea integrală a scrutinului în judeţul Timiş dacă se constată că a fost influenţat rezultatul alegerilor. În subsidiar am solicitat să se dispună renumărarea voturilor în întreagă circumscripţie Timiş”, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a PDL Timiş, Oana Gaita.

Reprezentanţii PDL Timiş spun că au punctat mai multe situaţii în contestaţia depusă la BEC. Aceştia susţin că nu se cunoaşte numărul total al buletinelor de vot tipărite pentru fiecare circumscripţie, că în unele a existat un număr mult mai mic de buletine de vot decât cel care ar fi trebuit să fie, de exemplu cu 1.000 mai puţine la Lugoj, cu 500 la Săcălaz şi 100 la Moraviţa, că în circumscripţia nr. 1 Timişoara procesele verbale ale secţiilor de votare au fost predate desigilate, că au fost scoase din dosare şi trimise la statistică înainte să fie verificate de Biroul Electoral Judeţean şi că există neconcordanţe crase între datele trecute în procesele verbale şi constatările BEJ la renumărare.

În plus, purtătoarea de cuvânt a PDL Timiş a afirmat că foarte multe voturi perfect valabile au fost trecute ca nule în procesele verbale sau invers, de exemplu la Saravale, erau trecute 71 de voturi nule, iar BEJ, la renumărare, a constatat că ar fi 150 de voturi nule. Alte nereguli sesizate de PDL se referă la faptul că la Periam s-ar fi votat folosindu-se cărţi de identitate expirate, iar la Giarmata a fost descoperit un cetăţean rudă a unui candidat care ştampila buleltinele de vot şi există suspiciuni că persoana respectivă şi-a însuşit buletine de vot.

Titu Bojin: Trebuie să știi să pierzi

UPDATE. Candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, crede că demersul PDL va fi unul sortit eşecului, în condiţiile în care pe democrat-liberalul Constantin Ostaficiuc îl despart de el nu mai puţin de 21 de procente, peste 55.000 de voturi, după centralizarea rezultatelor din 541 din totalul de 589 de secţii de votare, din datele de la Biroul Electoral Judeţean.

„Nu avem rezultatele finale, dar în principiu nu cred că se mai poate întâmpla nimic din ceea ce speră unii. Înţeleg că cei de la PDL au solicitat renumărarea voturilor, după mintea lor considerând că se poate să mai câştige câteva zecimi. (…) Ca să nu mai cheltuim banii i-aş transmite PDL-ului şi domnului Ostaficiuc că în primul rând trebuie să ştii să pierzi – lucru care s-a văzut, că în ultima săptămână ori a pierdut domnul Ostaficiuc controlul organizaţiei ori organizaţia îl conduce pe domnul Ostaficiuc şi în aceste condiţii domnul Ostaficiuc a renunţat să mai fie preşedintele PDL, pe de o parte. Pe de altă parte, sunt convins că şi dacă ar lua toate cele 30 de secţii rămase, dacă le-am face cadou de la USL pentru PDL ar însemna oricum tot pierdere, de-asta mă îndoiesc că la ora actuală domnul Ostaficiuc mai conduce el PDL în Timiş”, a afirmat Bojin.

Social-democratul a mai declarat că va solicita ca PDL să suporte toate cheltuielile în cazul în care se va ajunge totuşi la renumărarea voturilor.

„E păcat de banii care se cheltuie şi eu chiar am să solicit oficial ca cei care au făcut contestaţie şi dacă trebuie reluată numărarea şi mai trebuie comisiile plătite încă o săptămână să fie plătite de cei de la PDL, de cei care au făcut contestaţia, pentru că aşa este corect”, a adăugat Bojin. Social-democratul s-a declarat surprins de demersul PDL în condițiile în care spune că a fost sunat și felicitat de președintele filialei, Constantin Ostaficiuc, după anunțarea rezultatelor alegerilor.

 

Rezultatele finale ale alegerilor pentru Primaria Timisoara: Nicolae Robu castiga detasat

Vedeti primele rezultate partiale ale alegerilor in Timis11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor