Pastreaza-ti copilaria! Numar mare de sarcini nedorite in randul adolescentelor din Timis

De Adrian Panduru
4Comentarii
Pastreaza-ti copilaria! Numar mare de sarcini nedorite in randul adolescentelor din Timis
Numărul sarcinilor nedorite în cazul adolescentelor din Timiș este unul ridicat. Peste 130 de tinere s-au aflat în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiș în anul 2015. În primele patru luni ale acestui an au fost înregistrate aproape 50 de cazuri.

DGASPC Timiș a dat startul unei campanii de responsabilizare cu privire la sarcinile nedorite la fetele minore și a prevenției abandonului copiilor în spitale și maternități. Din păcate, numărul sarcinilor la vârsta adolescenței este unul mare. În cursul anului 2015, în evidența DGASPC Timiș s-au aflat 133 de mame minore, iar în primele patru luni ale acestui an numărul acestor tinere a fost de 49. Cu toate acestea, numărul copiilor părăsiți în spitale și maternități a scăzut în ultimul an (15 copii în anul 2014, respectiv 7 în anul 2015), acest fapt datorându-se și acțiunilor de prevenție a abandonului copiilor în spitale și maternități derulate de Serviciul de Prevenție și Intervenție în Regim de Urgență din cadrul DGASPC Timiș.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș organizează în perioada 25 – 31 mai 2016, o campanie de responsabilizare și sensibilizare cu privire la fenomenul sarcinilor nedorite la fetele minore și a prevenției abandonului copiilor în spitale și maternități – campania “Păstrează-ți copilăria!”, care este cuprinsă în Agenda principalelor manifestări culturale a CJ Timiș și este organizată de DGASPC Timiș, în parteneriat cu IȘJ Timiș și Organizația “Salvați Copiii”.

„Dorim să venim în sprijinul comunității locale și al adolescenților și să organizăm întâlniri cu elevii din mai multe localități timișene. Acestora le vor fi prezentate aspectele importante ale campaniei “Păstrează-ți copilăria!”, le vor fi oferite materiale informative ce vizează educația pentru sănătate în rândul adolescenților, promovarea drepturilor copilului și soluțiile oferite mamelor tinere aflate în situație de risc, astfel încât acestea să nu-și părăsească copiii. La aceste întâlniri vor participa reprezentanți ai celor trei instituții implicate în această campanie”, transmit reprezentanții DGASPC Timiș.

Totodată, materiale informative vor fi oferite tuturor reprezentanților primăriilor din județ, care participă la întâlnirile de lucru trimestriale organizate de DGASPC Timiș, urmând ca acestea să fie distribuite, ulterior, adolescenților din localitate.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor