Pasajul Jiul si strada Circumvalatiunii se inchid zece zile soferilor

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
12Comentarii
Pasajul Jiul si strada Circumvalatiunii se inchid zece zile soferilor
Atenție, șoferi! Pasajul Jiul și inclusiv strada Circumvalațiunii vor fi închise timp de zece zile, începând din ultima zi a lunii mai, de seara. Se desfășoară unele dintre cele mai importante lucrări de pe șantierul Pasajului Jiul.

Potrivit reprezentanților Direcției Edilitare din primărie, traficul rutier se închide din 31 mai, de la ora 22, până în 10 iunie.

„În vederea continuării lucrărilor necesare pentru lărgirea pasajului Jiul, s-a luat decizia închiderii traficului rutier pe un tronson din Calea Circumvalaţiunii, între bd. Republicii şi Calea Bogdăneştilor. Măsura va fi pusă în aplicare începând cu data de 31 mai 2017, de la ora 22 şi va fi valabilă până la data de 10 iunie 2017. Firma care execută lucrările va realiza, în această perioadă, demontarea şi montarea podurilor de cale feratã aferente unor linii de circulaţie, conform proiectului”, transmit reprezentanții primăriei.

Primarul Nicolae Robu este convins că lucrările vor fi gata înainte de termen și că se va putea circula pe cele cinci benzi pe sub calea ferată începând din toamna acestui an.

„La Jiul avansează foarte frumos. În acest weekend o să se întrerupă circulația complet și se vor monta două din cele trei poduri, care trebuie puse pe noile culee, la anvergura corespunzătoare a cinci benzi de trafic auto. Culeele sunt pe poziție, amândouă, cea dinspre gară a fost construită acolo, cealaltă a fost împinsă. S-au prefabricat podurile și montarea primelor două se va face în aceste zile. Într-o perioadă scurtă de timp se va monta și al treilea pod, în circa două sau trei săptămâni. Se va întrerupe din nou traficul. Sunt toate premisele ca acest proiect extrem de important să fie finalizat cu jumătate de an înainte de termen, și anume în luna septembrie. Tragem tare pentru asta și avem concursul firmei Porr care execută lucrările, pentru că a agreat să lucreze în acest weekend, când toată lumea este plecată”, a explicat Robu.

harta-trafic-jiul

După finalizarea lucrărilor, pasajul va avea cinci benzi de circulație, iar strada Jiul patru benzi. Lărgirea acestuia nu înseamnă doar lucrări pe sub trecerea de cale ferată, ci și reorganizarea intersecției. Vor fi amenajări stradale și pe Bd. Republicii, se va păstra geometria, iar sensurile de circulație vor fi separate prin realizarea unor insule. Pentru mijloacele de transport în comun vor fi amenajate alveole, iar intersecția cu rampa pasajului se va realiza cu cinci benzi și insulă direcțională centrală. Pe ambele părți vor fi amenajate piste pentru bicicliști și trotuare.

Licitația pentru lărgirea pasajului a fost lansată la începutul lunii septembrie 2015. Valoarea estimată a contractului era de 28 de milioane de lei, fără TVA, adică peste 7,6 milioane de euro, însă firma Porr Construct s-a angajat, la licitație, că efectuează lucrările cu 4,7 milioane de euro, cu tot cu TVA, adică 17.693.552 de lei, fără TVA, din care 1,57 milioane de lei fără TVA reprezintă lucrări diverse și neprevăzute. Durata de execuție este de 14 luni, conform contractului.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor