Parintii cer reluarea campaniei de vaccinare impotriva cancerului

De Delia S. Barbu
2Comentarii
Parintii cer reluarea campaniei de vaccinare impotriva cancerului
Asociația Națională pentru Protecția Pacienților (ANPP) a comunicat public susținerea pentru reluarea campaniei de vaccinare anti-HPV la cererea părinților. La rândul lor, medicii de familie au trimis o scrisoare Ministerului Sănătății prin care își declară oficial sprijinul pentru această campanie.

ANPP împreună cu alte organizații ale societății civile solicită relansarea în 2013 a vaccinării anti-HPV la cererea părinților și susține stabilirea și finanțarea corectă a activităților preventive. „În timp ce 23 de țări din Europa au introdus campanii de vaccinare anti-HPV, România, care conduce în mod detașat la mortalitatea cauzată de cancerul de col – unul din puținele tipuri de cancer prevenibil în totalitate prin vaccinare anti-HPV și screening Babeș-Papanicolau – a renunțat în anul 2009 la vaccinarea anti-HPV”, se arată în documentul ANPP. Astfel, asociația solicită ministrului Eugen Nicolăescu să implementeze împreună cu organizații reprezentante ale societății civile un program de vaccinare anti-HPV la cerere și solicită, în același timp, Ministerului Finanțelor Publice să susțină în mod corect prioritățile de sănătate publică, în special vaccinarea și vaccinarea anti-HPV la cerere. Mai mult, medicii de familie din țară își exprimă sprijinul pentru o astfel de campanie. „Profesioniștii din medicina familiei sunt conștienți de importanța profilaxiei prin vaccinare, iar inițierea primului program de vaccinare anti-HPV din România, în anul 2008, trebuie continuată. În același timp, deoarece suntem conștienți de importanța vaccinării anti-HPV în rândul populației din România, Societatea Națională de Medicina Familiei a continuat să promoveze în rândul comunității sale această metodă de preventie prin organizarea de simpozioane și cursuri având ca temă centrală vaccinarea anti-HPV și cancerul de col uterin. În eventualitatea lansării, în anul 2013, a unui program de vaccinare anti-HPV (la cerere), SNMF își declară sprijinul față de o asemenea decizie inițiată de Ministerul Sănătăți. Mai mult, SNMF dorește să fie un partener al Ministerului Sănătății și să se implice în mod activ în campania de comunicare și educare a populației și a medicilor de familie cu privire la vaccinarea anti-HPV, campanie ce trebuie neapărat să însoțească campania de vaccinare”, se arată în scrisoarea semnată de dr. Rodica Tănăsescu, președinta SNMF către MS. Anual, în România, mii de femei mor din cauza cancerului de col uterin, conform rapoartelor organizațiilor internaționale, mai mult decât în oricare altă țară din cadrul Uniunii Europene. Recent, săptămânalul Agenda a prezentat în cadrul unui scurt reportaj faptul că tot mai mulți medici timișoreni au ales să își vaccineze fetele împotriva cancerului de col uterin. Informarea corectă a populației rămâne unul dintre mijloacele cele mai importante pentru ca oamenii să înțeleagă beneficiile vaccinării iar această campanie să aibă succes, cred specialiștii.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor