Parcul Nicolae Romanescu – cea mai mare zona verde urbana din Romania

De T. Ex.
Reactualizat la:
13Comentarii
Parcul Nicolae Romanescu – cea mai mare zona verde urbana din Romania
Parcul Nicolae Romanescu este cea mai mare zonă verde urbană din România și al treilea parc natural din Europa de Est. O atracție în sine, parcul găzduiește mai multe obiective turistice deosebite, vizitate de mii de turiști anual.


Parcul se întinde pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare și este al doilea ca și dimensiune din România, după Parcul Herăstrău din București. Aici se afla odinioară moșia familiei Bibescu, de aici vine și numele alternativ al parcului – Parcul Bibescu.

Despre Parcul Nicolae Romanescu

Despre Parcul Nicolae Romanescu
Parcul se află în partea de sud a Craiovei și este cunoscut și sub denumirile Parcul Independenței, Parcul Poporului sau Parcul Bibescu.
Pe locul unde se află astăzi parcul, se afla moșia familiei logofătului Ioan (Iancu) Bibescu, o moșie cu pavilioane, bănci și sere care ofereau locului un farmec aparte. În 1848 moșia este cumpărată de autoritățile orașului, însă amenajarea parcului în spațiu public pentru recreere începe de abia în 1898, odată cu venirea lui Nicolae Romanescu (cel care dă și numele parcului) la primăria orașului.
Fosta moșie Bibescu a fost transformată total prin reamenajarea spațiilor verzi, modificarea artificială a terenului, aclimatizarea unor specii noi de arbori și construirea unor structuri noi. Zona a renăscut, iar noul parc, amenajat în stil romantic a devenit în timp un punct de atracție pentru toți cei care vizitează Craiova.
In interiorul parcului sunt câteva obiective de sine stătătoare care aduc un plus la farmecul locului și formează împreună un ansamblu turistic aparte.

Castelul Fermecat

Castelul Fermecat
Castelul este rodul imaginației arhitectului francez Edouard Redont și imită un castel medieval. Inițial castelul era pur și simplu un adăpost stilizat pentru bazinele de apă folosite la irigarea parcului. Apoi, în interiorul castelului a fost amenajat un restaurant. În prezent castelul este o simplă structură ce poate fi vizitată și amintește de vremuri cu regi și cavaleri.

Gradina Zoologica

Grădina Zoologică
Grădina Zoologică a fost inaugurată în anul 1906, fiind astfel cea mai veche din țară. De­-a lungul timpului, aici au putut fi admirate animale și păsări precum: tigrul, lama, jaguarul, leul, maimuța, struțul sau păunul. În apropierea grădinii se află Chioșcul Fanfarei, realizat special la Viena și Teatrul de Vară.

Podul Suspendat

Podul Suspendat
Podul leagă două dintre dealurile din parc și este o punte peste lacul care se întinde pe 4 hectare. Peisajul Podului Suspendat deasupra lacului pe care vizitatorii se pot plimba cu barca scoate în evidență stilul romantic al Parcului Romanescu.

Palatul Bibescu

Palatul Bibescu
Palatul logofătului Bibescu se află la depărtare de aleile la care vizitatorii au acces. La intrare stă scris: „În această clădire, numită Palatul Bibescu, în zilele de 26 și 27 iunie 1859, a fost găzduit domnitorul Alexandru Ioan Cuza, cu prilejul vizitei pe care a făcut­o la Craiova”. Astăzi palatul este renovat și a devenit imobil de protocol pentru Primăria din Craiova.

 

 

 13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor