Parc transformat in depozit de gunoaie la Timisoara

De A. Strugariu
Reactualizat la:
28Comentarii
Parc transformat in depozit de gunoaie la Timisoara
Parc transformat in depozit de gunoaie la Timisoara
Un spaţiu verde din zona Lipovei din Timişoara s-a transformat în depozit de gunoaie sub ochii autorităţilor locale, care spun că n-au putut interveni pentru că parcul a fost retrocedat. Peisajul este dezolant: e plin de gunoaie peste tot, buruienile au crescut în voie, iarbă nici nu mai este în unele locuri, iar oamenii străzii şi-au făcut culcuş la umbra copacilor, în timp ce copiii se joacă încă acolo, pentru că nu au un alt parc în zonă…

Un cititor ne-a trimis pe pagina noastră de Facebook mai multe fotografii care ilustrează halul în care a ajuns parcul din zona Lipovei. În imagini se poate vedea că spaţiul verde este plin de gunoaie, de la mucuri de ţigară la PET-uri, hârtii, haine şi chiar saci cu deşeuri, pentru că pubelele lipsesc cu desăvârşire, în unele locuri nici nu se mai poate vorbi despre iarbă, cea care se mai vede a pălit şi nu e cosită, buruienile au crescut în voie, iar oamenii străzii dorm la umbra copacilor.

„Parcul este situat în zona Lipovei, în zona pieţei. Este o mizerie de nedescris, copiii mici se joacă acolo printre gunoaie, au crescut boscheţii… Este în paragină de ani buni, de cel puţin 4 ani. Am înţeles că a fost revendicat şi că este de vânzare cu 500.000 de euro, primăria a făcut combinaţia secolului cu acvariul ăla, au dat nu ştiu câte terenuri şi un amărat de parc stă aşa… A fost o tentativă de împrejmuire cu beton şi sârmă ghimpată la un moment dat, dar acum nu mai e nimic. Noi tot spunem că mergem în parc, dar nu mai e parc acolo… N-am văzut o modalitate de colectare a gunoaielor menajere mai originală ca în Timişoara: în loc să se aducă nişte containere sau pubele ele se strâng într-un colţ lângă parc, pe spaţiul verde ce era odată. Sper că se va rezolva situaţia”, ne-a sesizat cititorul nostru.

Alţi locuitori din cartier s-au adresat reprezentanţilor municipalităţii depunând sesizări pe site-ul domnuleprimar.ro.

„Domnule primar, cu tot respectul va rog să se facă ceva cu mizeria insuportabilă din parcul din zona în care locuiesc, între strada Aleea Balcic şi strada Silistra. Este incredibil ce se întâmplă în acest parc, este o mizerie de nesuportat, nu se face curatenie de niciun fel, nu există iluminat, e plin de gunoaie, aşa cum nu credeam că poate fi în Timişoara anului 2013. Am înţeles că o parte din parc a fost retrocedată. În acest caz vă rog să veniţi să daţi amenzi proprietarului pentru mizeria de acolo!! Nu este posibil să fie atâtea gunoaie într-un parc unde se joacă copii!! E plin de oameni fără adăpost care dorm în iarbă şi îşi fac nevoile în faţa copiilor!! Încă o dată vă rog respectuos să faceţi ceva în legătură cu acest lucru, suntem totuşi în Timişoara în 2013, nu într-un sat izolat” – aşa sună o sesizare depusă în aprilie, care a rămas fără răspuns până în ziua de azi.

Oficialii primăriei cunosc situaţia, care trenează de ani, dar spun că nu pot interveni pentru că acolo este proprietate privată. Autorităţile iau în calcul un schimb de terenuri pentru a readuce în patrimoniul oraşului parcul respectiv.

„Parcul de pe strada Silistra a fost retrocedat. Noi am contactat proprietarul şi urmează să vedem dacă există vreo posibilitate să facem un schimb de terenuri, pentru a reda parcul locuitorilor din zonă, care nu au niciun alt parc acolo în cartierul Lipovei. O să aranjăm o negociere, nu avem fonduri pentru cumpărarea de terenuri. Un schimb ar fi soluţia pentru a obţine terenul şi pentru a reamenaja parcul. Proprietarul ne-a contactat deja pentru un eventual schimb, este evident că nu va putea face nimic acolo pentru că este zonă verde, nu se poate construi nimic… Au fost nenumărate sesizări din partea cetăţenilor, nemulţumirile sunt îndreptăţite, acel cartier nu are o zonă verde şi nici nu prea există alte posibilităţi de amenajare, nu există suprafeţe suficient de mari, dar le-am cerut celor de la Banca de Date Urbane să identifice eventualele terenuri care s-ar preta pentru amenajarea unui parc. Ştiu care este situaţia, sper ca până în luna septembrie să putem să rezolvăm într-un fel sau altul această problemă. În momentul de faţă noi nu putem interveni acolo decât prin amenzi…”, ne-a declarat viceprimarul Dan Diaconu. Până atunci, parcul din zona Lipovei ar putea fi măcar curăţat de mizerie.

Foto: Ciprian Hantar28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor