Palmierii din centrul Timisoarei se schimba… prin rotatie: cei ofiliti sunt inlocuiti

De A.S.
16Comentarii
Palmierii din centrul Timisoarei se schimba… prin rotatie: cei ofiliti sunt inlocuiti
© TION: Palmierii din centrul Timisoarei se schimba... prin rotatie cei ofiliti sunt inlocuiti
În centrul Timişoarei, pe bulevardul I.C. Brătianu, au apărut palmieri noi, mai mari şi mai verzi decât cei care erau înainte. Operaţiunea de înlocuire a arborilor exotici a avut loc în cursul zilei de joi, reprezentanţii societăţii Horticultura explicând că vechii palmieri au fost afectaţi de ploi şi furtuni şi trebuie să intre… în „refacere”.

Primarul Nicolae Robu anunţa, în vara anului trecut, că au fost achiziţionaţi 40 de palmieri pentru a înfrumuseţa două bulevarde din zona centrală a oraşului. Când a dat frigul, ghivecele cu palmieri au fost scoase din pământ, arborii exotici au stat peste iarnă la Horticultura, iar anul acesta, în aprilie, au reapărut pe străzi. Unii timişoreni au sesizat încă de atunci faptul că n-ar fi aceiaşi palmieri de anul trecut, pentru că arborii care au apărut pe străzi în primăvară păreau a fi mai mici, şi nu s-au înşelat.

Directorul societăţii Horticultura, Andrei Drăgilă, spune că plamierii… se schimbă prin rotaţie. O astfel de operaţiune a avut loc şi joi, când unii dintre ei, mai ofiliţi, au fost înlocuiţi de muncitorii societăţii cu alţii mai viguroşi.

„Noi, conform contractului pe care îl avem cu primăria, trebuie să asigurăm garanţia de bună execuţie. Materialul a suferit din cauza ploilor. Palmierii se retrag prin rotaţie, se schimbă amestecul de pământ, se pune fertilizant, se refac şi când se refac reintră în circuit. Îi ducem în baza de producție și îi refacem… Au fost ploi, furtuni, a plouat în neştire din mai. În jur de 14 bucăţi au fost înlocuite acum. E normal, am un caiet de sarcini, trebuie să respectăm buna execuţie a materialului, prin rotaţie îi schimbăm tot timpul, ca să eliminăm să nu se usuce. Avem o cantitate pe care o rotim permanent. Noi nu vindem numai la primărie, am luat mai multă cantitate, nu 40 de palmieri am luat în total… Noi avem mai mulţi palmieri achiziţionaţi, îi ţinem ca rezervă de material”, a explicat directorul de la Horticultura, Andrei Drăgilă, precizând că nu se plăteşte în plus pentru noii arbori, operaţiunea desfăşurându-se conform contractului încheiat cu municipalitatea.

Reprezentantul societăţii nu a putut spune câţi palmieri sunt de fapt la ora actuală în serele de la Horticultura. În aceste condiţii, nu se ştie câţi nu s-au ”refăcut” după tratamentul aplicat…16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor