Oficialitatile din Timisoara si Timis au dansat Hora Unirii in fata sediului Politiei

De B.A.M.
14Comentarii
Ziua Unirii a fost marcata la Timisoara
Ziua Unirii a fost marcata la Timisoara
Militari, oficialităţi locale şi judeţene au participat, joi, 24 ianuarie, la Timişoara, la manifestările dedicate sărbătoririi a 154 de ani de la Ziua Unirii Principatelor Române. După ceremonie, primarul Nicolae Robu, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin şi subprefectul Liliana Oneţ au dansat Hora Unirii.

Manifestările dedicate acestei zile au avut loc la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, situată în faţa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş. La ora 10, a fost intonat imnul de stat, a avut loc o slujbă religioasă şi au fost depuse coroane. Manifestările au continuat cu defilarea Detaşamentului de onoare al garniozoanei şi s-au încheiat cu Hora Unirii, în care s-au prins şi oficialităţile locale şi judeţene, printre care Nicolae Robu, Liliana Oneţ sau Titu Bojin.

“Această zi este importantă nu numai pentru timişoreni sau bănăţeni, este importantă pentru toată România, având în vedere că la 24 ianuarie a avut loc Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Evenimentul se sărbătoreşte cu mare fast la Iaşi, acolo unde a avut loc această unire, dar este important să sărbătorim acest eveniment în toate oraşele mari din România şi în Timişoara, care are o semnificaţie din alt punct de vedere, şi anume acela al Revoluţiei Române”, a declarat subprefectul Liliana Oneţ.

La rândul lui, primarul Nicolae Robu, care la finalul ceremoniei s-a prins în horă, a declarat că românii trebuie să îşi amintească cu pioşenie de momentul istoric din 1859.

“Trebuie să ne amintim cu pioşenie de momentele istorice semnificative din evoluţia şi zbaterea noastră pentru a deveni o naţiune întregită între hotarele fireşti. La 24 ianuarie 1859 am îndeplinit unul dintre idealurile mult mai vechi ale poporului român, o unire a două dintre cele trei principate (…) Da, m-am mai prins în Hora Unirii când eram elev (…), dar de atunci până acum, nu”, a declarat şi primarul Nicolae Robu.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a afirmat că s-a bucurat că a putut după atâţia ani să danseze Hora Unirii alături de celelalte oficialităţi prezente la eveniment.

„Este un eveniment de suflet și mă bucur că am putut să fiu prezent astăzi. Mă bucur că a fost un ceremonial frumos. Mă bucur că și timpul ne-a lăsat să ne desfășurăm în condiții normale. Și mă bucur că după ani mulți am reușit să mă prind în Hora Unirii alături de ceilalți cetățeni care au fost prezenți”, a declarat Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș.

Joi s-au împlinit 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, sau Mica Unire, cum mai este cunoscut acest eveniment în istoria României. La 24 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor al Ţării Româneşti, după ce, la data de 5 ianuarie 1859 devenise domnitor al Moldovei.

Ziua Unirii, sarbatorita la Timisoara14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor