OADOR si-a prezentat la Timisoara noul reprezentant in Germania

De Delia S. Barbu
Reactualizat la:
OADOR si-a prezentat la Timisoara noul reprezentant in Germania
Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din România, cu sediul în Timişoara, l-a prezentat miercuri pe noul său reprezentant în străinătate. Acesta este Romeo Kröner, comisarul care va reprezenta OADOR în Germania.

„După comisari numiţi în Olanda, Italia şi Franţa, am decis să ne extindem sfera de activitate şi, de la finalul anului trecut, avem un nou comisar în Germania. Acesta este Romeo Kröner. Am toată încrederea că domnul Kröner va face treaba acolo, ne va informa trimestrial despre activitatea dânsului şi cu ceea ce se confruntă. Avem relaţii foarte bune cu Ambasada Română şi Consulatul General din Germania, dar şi cu Consulatul German din Timişoara. Precizez că, în ceea ce priveşte Germania, ne confruntăm cu foarte multe cazuri de revendicări. Cetăţeni germani, de pe teritoriul Germaniei, revendică case de pe teritoriul României şi ni s-au adresat nouă. Şi în multe cazuri am reuşit să urgentăm termenele, fără a influenţa actul de justiţie”, a spus Teodor Raţiu, coordonator al OADOR.

„În calitatea mea de cetăţean german am privit cu mare entuziasm această funcţie de comisar al OADOR”, a precizat Romeo Kröner. La întâlnirea care a avut loc la Casa Adam Muller Guttenbrunn Timişoara a participat şi Marius Popovici, fost vicepreşedinte al CJT, care -legat de drepturile omului – a precizat că „există anumite deraieri, greşeli, abuzuri la nivelul anumitor instituţii în România, dar cred că drepturile omului, la modul general, se respectă”.

În replică, Teodor Raţiu a declarat: „Dacă se respectau drepturile omului în ţară, nu ieşeau oamenii în stradă. În România nu se respectă dreptul la sănătate, dreptul la învăţământ gratuit, care nu este în realitate gratuit. Şi nu putem vorbi de dialog, atâta timp cât mi se cere să mă înscriu la audienţă atunci când mă duc la o instituţie în numele unor oameni săraci. Faptul că am avut 298 de sesizări în 2011 întregistrate la noi dovedeşte încă o dată că oamenii au venit să reclame ceva”.

Invitat să ia cuvântul, subprefectul Zoltan Marossy a spus: „Pentru mine este o dilemă unde se termină libertatea şi unde începe libertinismul. Dar dorinţa de libertate creşte odată cu bunăstarea oamenilor. Şi nu cred că există un loc pe pământ unde oamenii să fie mulţumiţi de ceeea ce au. Prefectura are contacte vechi cu OADOR pe mai multe paliere. Important este să păstrăm relaţia”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !