O idee de combatere a schimbarilor climatice va poate aduce 10.000 de euro

De M. Hoster
1Comentariu
O idee de combatere a schimbarilor climatice va poate aduce 10.000 de euro
© TION - O idee de combatere a schimbarilor climatice va poate aduce 10.000 de euro
Cei cu iniţiativă şi idei pot câştiga 10.000 de euro în cadrul program ce caută cele mai bune modalităţi de combatere a schimbărilor climatice. Ajuns la cea de a doua ediţie, programul a fost creat de de către Institutul European de Inovare și Tehnologie.


Camera de Comerţ Timiș, în calitate de partener oficial în România al Programului Climate-KIC, anunță lansarea în țara noastră a celei de-a 2-a ediții a celei mai mari competiții de idei de afaceri din domeniul tehnologiilor ecologice din Europa.

Climate Launchpad este un proiect al Climate-KIC, cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa, concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public.

„Vedem oportunități excelente pentru întreprinderile inovatoare în combaterea schimbărilor climatice. Această competiție sprijină identificarea celor mai bune idei și conectarea în rețeaua pan-europeană Climate KIC a antreprenorilor, universităților, companiilor și investitorilor. Împreună formăm economia de mâine”, spune Frans Nauta, director adjunct Antreprenoriat Climate-KIC.

Acest antreprenoriat este una dintre cele trei comunități ale cunoașterii și inovării (KIC) care au fost create în 2010 de către Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT).

„A câștiga un concurs de start-up-uri este un lucru, dar a câștiga ClimateLaunchpad este ceva complet diferit. Se creează o șansă reală de a-ți transforma start-up-ul într-un succes, cu tot sprijinul de specialitate la care ai putea spera”, declară Pim Janssen, participant la competiția 2014 și co-fondator al Desolenator.

Climate Launchpad 2015 este deschis pentru înscrieri în 23 de țări europene: Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia și Marea Britanie.

Studenți, start-up-uri, antreprenori, cercetători și angajați hotărâți să își înceapă propria afacere sunt invitați să-și prezinte ideile lor Cleantech. Toate ideile vor fi jurizate în funcție de impactul acestora asupra schimbărilor climatice, potențialul de creștere, competențe și entuziasm.

Competiția constă într-o tabără de afaceri de două zile și o serie de sesiuni de coaching axate pe pregătirea participanților pentru finala națională unde își vor prezenta planul de afaceri în fața unui juriu profesionist. Trei finaliști din fiecare țară vor intra in finala europeană care va avea loc în septembrie anul acesta, în Olanda.

Câștigătorul finalei europene va primi un premiu în bani de 10.000 euro, locul al doilea, 5.000 euro, iar locul al treilea, 2.500 euro.

Termenul limită de aplicare pentru România este 5 mai 2015.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor