O firma din Brasov face proiectul pentru reabilitarea Pietei Victoriei din Timisoara

De Roxana Deaconescu
24Comentarii
O firma din Brasov face proiectul pentru reabilitarea Pietei Victoriei din Timisoara
© Foto: arhivă
88.000 de euro! Atât costă proiectul pentru reabilitarea Pieței Victoriei din Timișoara, care va fi realizat de firma Stigma Building Management S.B.M. din Brașov. Se va lucra timp de patru luni la documentație, șantierul urmând să înceapă, cel mai probabil, abia anul viitor.


Se discută de câțiva ani buni despre reabilitarea centrului orașului. Conducerea municipalității a anunțat în repetate rânduri că se dorește înlocuirea pavajului cu piatră naturală, dar cu păstrarea desenului actual. Se va cunoaște exact noua imagine a Pieței Victoriei abia după ce va fi gata proiectul.

Iată că licitația demarată la începutul lunii noiembrie are în sfârșit câștigător. Primăria a semnat deja contractul cu firma Stigma Building Management S.B.M. din Brașov, care „se obligă să presteze servicii de proiectare DALI + PT Reabilitare Piața Victoriei Timișoara”.

Prețul contractului este de 344.700 de lei fără TVA, mai exact 410.193 de lei cu tot cu TVA, adică puțin peste 88.000 de euro. Estimarea era de 539.074 lei cu tot cu TVA.

Documentația trebuie predată primăriei în maximum 120 de zile de la data menționată în ordinul de începere a serviciului, pe etape. Astfel, etapa I spune că documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, inclusiv documentație topografică (dacă este cazul), studiu topografic, studiu geotehnic, avize/ acorduri conform certificat de urbanism, studiu istorico-arhitectural de fundamentare și evaluare arheologică teoretică se vor preda beneficiarului în termen de 60 de zile de la ordinul de începere.

Etapa a II-a se referă la proiectul pentru autorizare execuție lucrări de construire (PAC), inclusiv obținerea autorizației de construire + proiect de organizare a execuției lucrărilor + proiect tehnic de execuție, inclusiv detalii de execuție și caiet de sarcini, plan SSM și deviz martor, care se vor preda beneficiarului în termen de 60 de zile după aprobarea indicatorilor tehnico-economici, de către CL Timișoara, în faza DALI.

Practic, documentația necesară reabilitării Pieței Victoriei trebuie să fie gata în maximum patru luni de la semnarea contractului, iscălit deja de reprezentanții primăriei în 12 martie 2018. Dacă totul merge cum trebuie, prin august ar putea fi demarată licitația pentru execuție, iar despre un șantier efectiv am putea vorbi abia în 2019.24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor