Nu inchideti ochii! Apelati Telefonul copilului! Peste 800 de copii abuzati in Timis

De Adrian Panduru
Nu inchideti ochii! Apelati Telefonul copilului! Peste 800 de copii abuzati in Timis
© Tion: Nu inchideti ochii! Apelati Telefonul copilului! Peste 800 de copii abuzati in Timis
„Nu închide ochii!” este mesajul transmis de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiș, care are ca scop principal prevenirea și stoparea fenomenului de abuz sexual și violență asupra copiilor. Dacă vedeți un abuz asupra copiilor sau sunteți un copil abuzat, atunci puneți mâna pe telefon și sesizați acest lucru. Nu închideți ochii!

Violenţa asupra copiilor poate fi întâlnită, din păcate, pretutindeni. De la violenţă fizică, cum ar fi pedeapsa corporală, la neglijare, violenţa sexuală sau violenţă psihologică – insultă, ignorare, respingere, ameninţare, indiferenţă emoţională.

Specialiștii transmit că violenţa pe care copiii o experimentează în cadrul familiei sau al comunității poate avea consecinţe pe termen lung pentru sănătatea şi dezvoltarea lor.

În cursul anului 2017, la Serviciul Prevenție și Intervenție în Urgență din cadrul DGASPC Timiș au fost înregistrate 819 cazuri de abuz asupra copiilor, dintre care 21 de cazuri au fost de abuz sexual.

Specialiștii de la DGASPC Timiș împreună cu partenerii lor trag un semnal de alarmă cu privire la fenomenul violenței asupra copilului și, începând cu luna iunie, derulează campania „Nu închide ochii!”.

„Campania va fi demarată în ziua de 5 iunie (decretată drept Ziua împotriva Violenței asupra Copilului în România), de la ora 11.00, în zona centrală a Timișoarei (în zona străzii pietonale Mărășești). Cu această ocazie, cetățenii vor fi informați cu privire la consecințele abuzurilor asupra copiilor și, totodată, cu privire la mijloacele pe care le au la îndemână pentru a sesiza autoritățile cu privire la astfel de fapte. Totodată, în cursul lunilor iunie – septembrie, reprezentanții DGASPC Timiș se vor deplasa în școli, parcuri, cluburi pentru copii și vor discuta cu copiii despre ce trebuie să facă pentru a nu deveni victime ale unui abuz”, transmit reprezentanții DGASPC Timiș.

Pentru sesizarea tuturor situaţiilor în care sănătatea şi siguranţa unui copil este pusă în pericol, DGASPC Timiş a înfiinţat serviciul specializat ”Telefonul copilului”.

„Numărul de telefon 0256-983 poate fi apelat în orice moment al zilei, de către orice persoană (adult sau copil) care doreşte să ne sesizeze cu privire la situaţia unui copil abuzat, neglijat, aflat în situaţie de risc sau în dificultate”, transmit cei de la DGASPC Timiș.

Campania este inițiată și derulată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Inspectoratul Şcolar Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Clubul Sportiv Municipal Timișoara și Organizația Salvați Copiii – filiala Timișoara.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor