Noul sediu al Clinicii de Dermatologie din Complexul Studentesc, aproape de finalizare

De Alina Strugariu
4Comentarii
Noul sediu al Clinicii de Dermatologie din Complexul Studentesc, aproape de finalizare
© Noul sediu al Clinicii de Dermatologie din Complexul Studentesc, aproape de finalizare
La mai bine de un an de când a început amenajarea noului sediu al Clinicii de Dermatologie din Timişoara, din Complexul Studenţesc, reprezentanţii municipalităţii anunţă că lucrările au ajuns pe ultima sută de metri. Se fac ultimele finisaje şi zugrăveli exterioare. Lucrarea trebuia să fie gata la început de vară, dar va fi finalizată în toamnă. În clădirea de pe strada Daliei vor fi mutate clinica de pe strada Mărăşeşti şi Policlinica nr. 3 a Spitalului Municipal.

Lucrările de reabilitare a fostului cămin de pe strada Daliei, din Complexul Studenţesc, unde Primăria Timişoara a decis să mute Clinica de Dermatovenerologie a Spitalului Municipal, care funcţionează actualmente în centrul oraşului, au început în primăvara anului trecut, în luna mai.

În ciuda protestelor pe care le-a iscat decizia în rândul cadrelor medicale, spitalul de pe strada Mărăşeşti ar trebui să se mute acolo pentru a face loc, în clădirea din centrul urbei, consulatelor şi centrelor culturale străine.

Tot în imobilul de pe Daliei îşi va desfăşura pe viitor activitatea şi Policlinica nr. 3, care va fi mutată de pe strada Sfânta Rozalia. Transformarea fostului cămin într-un imobil care să poată găzdui spaţii medicale a presupus însă o mulţime de lucrări, lucrări în valoare de circa 2 milioane de euro.

Termenul iniţial pentru reabilitarea imobilului din Complexul Studenţesc, lucrare atribuită societăţii Eurowindow, a fost 15 iunie 2015, dar ulterior reprezentanţii municipalităţii au anunţat prelungirea până în 15 august. Lucrările nu vor putea fi finalizate nici la mijlocul lunii…

Noul corp de spital – Dermatologia şi Policlinica de pe strada Daliei se apropie de inaugurare. Următoarele două săptămâni sunt dedicate ultimelor finisaje şi zugrăvelilor exterioare. Saloane luminoase, spaţioase, la standarde europene, cabinete decente, spaţii dedicate pentru policlinică şi laboratoare, amfiteatru, împreună cu aparatură de ultima generaţie, finanţată de către Muncipiul Timişoara, toate constituie cel mai apropiat corp cu destinaţie medicală de ceea ce ne dorim pentru spitalele timişorene. În plus, odată cu mutarea Policlinicii Spitalului Municipal în noul spaţiu modern, reuşim să eliberăm bugetul local de chiria pe care o plăteam pentru această instituţie. Rămânem astfel, din tot patrimoniul sanitar, cu un singur imobil în care suntem chiriaşi, după câştigarea în instanţă a corpurilor aferente Clinicii de Balneologie a Spitalului Municipal, respectiv Chirurgie a Spitalului de Copii”, anunţă viceprimarul Dan Diaconu.

Articole pe aceeași temă:

Clinica de Dermatologie din Timisoara dispare de pe Marasesti

Incep lucrarile la noul sediu al Clinicii de Dermatovenerologie. In centru se muta consulatele4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor