Mizerie, boschetari si vegetatie salbatica – atractiile unui parc din Calea Lipovei

De M. Horescu
5Comentarii
Parc Lipovei
Parc Lipovei
“Vă invit la o plimbare prin parcul groazei”. Aşa îşi începe un cititor www.tion.ro prezentarea parcului public din cartierul timişorean Calea Lipovei, trimisă la adresa redactie@tion.ro.  Cu toate că a sesizat Primăriei de mai bine de două luni starea jalnică a zonei verzi, Csaba Patkos mai aşteaptă şi acum un răspuns de la municipalitatea din „oraşul florilor”.

„De la intrarea în parc ne întâmpină o imagine sinistră. Iarba creşte pe unde apucă, prin toate părţile se văd urme ale unor săpături, buruieni, copaci neîngrijiţi. Mergem mai departe, la primul colţ ne întâmpină un stâlp de iluminat pus la pământ, cu cabluri electrice expuse. Mă mir că încă se află acolo, a fost dărâmat cu vreun an şi jumătate în urmă, poate şi colecţionarilor de fier vechi le e fric să nu se curenteze”, îşi începe Patkos plimbarea virtuală prin ceea ce ar trebui să fie una din oazele de verdeaţă ale Timişoarei.

Nu este însă decât începutul, deoarece în prezentarea pe care cititorul www.tion.ro şi-a postat-o şi pe blogul personal, imaginile deosebit de grăitoare se succed, creionând un tablou jalnic, cu banci lipsă sau în stare avansată de deteriorare, coşuri din care se revarsă mizeria, cu o fântână arteziană în care apa nu mai curge de mult, cu beţivani aruncându-şi cât-colo victimele din sticlă sau plastic, golite cu avânt bahic, cu nelipsiţii boschetari, totul asezonat cu zdrenţele, resturile şi deşeurile ce acoperă iarba care, la rândul ei, invadează în voie aleile. Nu mai puţin, însă, imagini ce ilustrează nepăsarea celor care au în grijă curăţenia parcurilor.

„Am semnalat problema la Primărie în data de 25 ianuarie. Evident că nimic nu s-a rezolvat. Conform site-ului Primăriei, reclamaţia mea este „în lucru”. O sesizare nouă la faptul că nu am primit niciun răspuns a fost trimisă Primăriei, dar mă îndoiesc că voi primi vreo veste”, îşi încheie Csaba Patkos din Timişoara prezentarea unui parc public aflat într-una din cele mai bine cotate zone ale oraşului.

M. Horescu5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor