Mitropolitul Banatului despre incendiul de la Colectiv : Acei tineri striga catre noi sa ne intoarcem la Dumnezeu

De Adrian Panduru
29Comentarii
Mitropolitul Banatului despre incendiul de la Colectiv : Acei tineri striga catre noi sa ne intoarcem la Dumnezeu
© Slujba de pomenire a tinerilor care au pierit in incendiul din Colectiv
Preoţii din Timişoara, alături de credincioşi, au participat luni seară la o slujbă de pomenire a tinerilor care au pierit, vineri seara, în incendiul din clubul Colectiv, din Bucureşti. Pe treptele Catedralei Mitropolitane au fost aprinse şi candele în memoria celor care au plecat prea devreme.

Zeci de credincioşi şi preoţi au venit la slujba de pomenire din Catedrala Mitropolitană, din Timişoara. În timpul slujbei, numele celor decedaţi în incendiul de la clubul Colectiv au fost pomenite de mitropolitul Banatului ÎPSS Ioan.

„Ne rugăm Domului Iisus Hristos Dumnezeul nostru ca să lege şi să dezlege păcatele celor căzuţi, să vă ierte pe voi, tinerii români, pieriţi în flăcări, de tot ce aţi greşit în viaţa voastră, cu voie sau fără de voie. Iubiţi tineri, ne-au chemat astăzi în această monumentală catedrală prietenii şi colegii dumneavoastră. Ne-au chemat aici nu să-i judecăm, ci ne-au chemat aici să luăm aminte. (…) Sfârşitul lor tragic prin flăcări nu vi se adresează numai vouă, ci şi nouă, celor mai în vârstă, să luăm aminte că nu ştim niciunul dintre noi când vine sfârşitul acestei vieţi pământeşti şi este important să ne găsească timpul plecării din lumea aceasta împărtăşiţi şi în comuniune sfântă cu Hristos, fiul lui Dumnezeu. Acei tineri strigă astăzi către noi să ne întoarcem la Dumnezeu, nu altceva, nu trebuie căutat în alte şi în alte părţi de ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat. Mi-e teamă că prin vocile lor doresc să trezească o ţară întreagă din somnul acesta al păcatului şi să ne întoarcem la Bunul Dumnezeu. Iată, au trecut 25 de ani când toţi tinerii au strigat pe străzile Timişoarei, în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară opriţi-vă cu ateismul şi întoarceţi-vă la Dumnezeu. Eu cred că este un semn, un strigăt către ţară, din partea acestor tineri, să ne întoarcem la Bunul Dumnezeu. Dumnezeu să le odihnească sufletele în patria fericirii de sus. Cei care sunt ţintuiţi acum în patul suferinţei să-i mângâie şi să-i mai îngăduie Dumnezeu încă printre noi, că sunt vlăstare tinere a acestui neam românesc. Rugăm pe Maica Domnului să şteargă lacrimile de pe obrazul mamelor care acum îşi plâng pruncii”, a spus mitropolitul Banatului ÎPSS Ioan la slujba de pomenire care a avut loc în Catedrala Mitropolitană din Timişoara.

Mitropolitul Banatului a mai spus că, de trei zile, în toate bisericile şi mănăstirile din partea Banatului s-au făcut slujbe de pomenire pentru aceşti tineri şi rugăciuni pentru sănătatea celor care sunt în suferinţă în acest moment.

„Nu am venit aici să judecăm pe cineva, doar să spunem că durerea acestor tineri este un strigăt către ţară, un strigăt către tineri să-şi aleagă foarte bine locul unde-şi petrec timpul lor liber”, a mai spus mitropolitul.

Timp de 40 de zile, tinerii vor fi pomeniţi la liturghiile din catedrală şi la slujbele din bisericile din Timiş.

Articole pe aceeași temă:

Slujba si candele pe treptele catedralei din Timisoara, pentru tinerii care au murit in Colectiv

Rugaciuni pentru victimele incendiului din Colectiv, in bisericile din Timis

Cel mai recent bilant al victimelor incendiului din clubul Colectiv29Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor