„Minunea” romaneasca din domeniul infrastructurii. Singura oferta depusa pentru drumul de acces spre nodul de la Holdea a fost respinsa

De Marcel Hoster
18Comentarii
„Minunea” romaneasca din domeniul infrastructurii. Singura oferta depusa pentru drumul de acces spre nodul de la Holdea a fost respinsa
© foto: arhiva
Singura ofertă depusă pentru construcția drumului de acces spre nodul de la Holdea, de pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, a fost declarată neconformă de comisia de licitaţie. Această ofertă fusese lansată chiar de către constructorul lotului respectiv de autostradă.

Proiectul de realizare a bretelei de acces spre nodul rutier de la Holdea, construit pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva pentru a oferi posibilitatea utilizării acestuia la finalizare, a rămas fără constructor.

CNAIR a ales varianta de a organiza o licitaţie pentru stabilirea constructorului pentru cele câteva sute de metri de șosea de legătură, motivând că aceasta ar fi singura variantă legală. În urma lansării procedurii a fost depusă o singură ofertă, din partea consorțiului condus de spaniolii de la Comsa, consorțiu care construieşte şi lotul 3 din autostrada amintită.

Dar, minune! Ridicolul situaţiei a crescut și mai mult după ce CNAIR a decis că oferta depusă nu este conformă, din dosar lipsind o serie de documente care nu au fost depuse până la termenul limită de participant, ne-au confirmat surse din cadrul CNAIR. În aceste condiţii oferta fost declarată inacceptabilă.

Breteaua de acces de 600 de metri şi nodul nou de la Holdea sunt parte a unui pachet suplimentar de lucrări aferente proiectului lotului 3 din Lugoj – Deva. Cele două obiective au devenit necesare pentru a exista o modalitate de acces pe noul lot la finalizarea acestuia, nefiind iniţial incluse în contract.

Din cauză că lotul 2 nu va fi finalizat prea curând, din cauza porțiunii cu celebrele tuneluri pentru urşi, scoasă din proiectul iniţial și urmând a fi construită ulterior, nu exista nicio posibilitate de a se intra pe lotul 3.

Cei de la Comsa au făcut nodul respectiv, dar pentru breteaua de acces nu au mai primit contractul, fiind organizată licitația în cauză.

Dacă ar fi fost declarată câștigătoare oferta depusă, constructorul avea la dispoziție trei luni pentru a realiza investiția.

Cel mai probabil licitația va trebui reluată.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor