Ministrul Transporturilor promite 2 milioane de lei pentru continuarea renovarilor la Gara de Nord din Timisoara

De Marcel Hoster
16Comentarii
Ministrul Transporturilor promite 2 milioane de lei pentru continuarea renovarilor la Gara de Nord din Timisoara
În ultimele luni principala poartă feroviară de intrare în Timişoara a suferit o serie de îmbunătăţiri, mai ales din punct de vedere estetic. Lucrările nu se opresc aici, valoarea totală a sumelor investite va ajunge la două milioane de lei, a declarat ministrul Transporturilor.

Schimbarea suferită de Gara de Nord a fost observată de mulți timișoreni. După ce a fost atenţionată de autorităţi asupra aspectului inestetic al clădirii, Regionala CFR a demarat o serie de lucrări de igienizare. Ultimele intervenţii de acest gen au avut loc în anul 1975, deci starea zugrăvelilor era departe de a fi una bună. Bugetul alocat renovărilor, din surse proprii ale Regionalei, a fost stabilit la 1,9 milioane de lei. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat la Timişoara majorarea acestui buget. De asemenea, am aflat că şi gara din oraș este cuprinsă într-un program în valoare de 82 de milioane de lei pentru reabilitarea în totalitate a mai multor asemenea stații feroviare din întreaga ţară.

„Modernizarea staţiei Timişoara Nord este inclusă într-un proiect de modernizare a 47 de staţii. Valoarea totală a proiectului este de 82 de milioane de lei. Între 2017-2018 se va realiza Studiul de Fezabilitate, iar modernizarea propriu-zisă, în perioada 2018 – 2020. Asta nu înseamnă ca staţia Timişoara Nord nu e în atenţia companiei naţionale. Anul trecut, 1,9 mil lei au fost alocaţi, iar in acest an, în urma discuţiilor cu CFR, vom majora suma la 2 milioane lei. Cu aceşti bani se vor moderniza accesul pietonal, copertinele şi Corpul E de cladire” a declarat Răzvan Cuc.

Lucrările de renovare a gării sunt în curs în acest moment. Astfel, se lucrează la grupurile sanitare de la subsol care sunt în curs de reamenajare, va fi realizat inclusiv o cale de acces pentru persoanele cu handicap. În decembrie 2016, în urma unei licitaţii a fost închiriat unul dintre spaţiile nefolosite în ultima perioadă, este vorba despre holul dinspre ceea ce erau cunoscute ca fiind liniile Reşiţa, în partea stângă a clădirii principale. Aici urmează să fie deschis un supermarket. Vor mai fi schimbate uşile de acces în holul mare al gării, dar şi cele pentru accesul spre peroane, acestea vor fi dotate cu fotocelulă.

 16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor