Milioane de euro din banii nordicilor pot ajuta la dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii

De Marcel Hoster
1Comentariu
Milioane de euro din banii nordicilor pot ajuta la dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii
© Tion: Milioane de euro din banii nordicilor pot ajuta la dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii
45 de milioane de euro, bani proveniți din Norvegia, Islanda și Liechtenstein, sunt disponibili formelor din regiunea de vest a României pentru susținerea mai multor domenii de activitate. Banii au ca scop dezvoltarea relațiilor dintre firmele provenind din aceste țări și cele în care proiectul de finanțare este disponibil, respectiv scăderea disparităților economice.

Reprezentanții mai multor firme din această parte a României au aflat cum pot obține fonduri prin intermediul a două noi surse de finanțare. Granturile Spațiului Economic European (SEE) și norvegiene pentru perioada 2014-2021 au fost promovate de Innovation Norway, alături de partenerul local Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest prin intermediul unei sesiuni de informare.

Programul „Dezvoltarea IMM-urilor din Romania” face parte din granturile SEE și norvegiene pentru perioada 2014-2021 și își propune să contribuie la creșterea durabilă și intensificarea creării de valoare în sectorul de afaceri din Romania. Programul va urmări să stimuleze și să dezvolte parteneriate de afaceri pe termen lung între parteneri din Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Romania, bazate pe dezvoltarea afacerilor și inovare. Programul va încuraja proiectele implementate în parteneriate bilaterale într-una dintre cele trei arii vizate: Inovare Verde în Industrie, ICT (Tehnologia Informației și a Comunicațiilor), Creșterea Albastră (dezvoltarea durabilă a sectorului marin și maritim).

În total sunt disponibile 45 de milioane de euro. Pentru primul apel de propuneri de proiecte, bugetul disponibil este de 21.083.334 euro, iar grupul țintă principal al programului este format din întreprinderi private românești, cu prioritate întreprinderile mici și mijlocii.

Cei prezenți la discuții au aflat despre criteriile de eligibilitate pentru solicitanți și parteneri, procedura de depunere a cererilor de finanțare. Sunt două tipuri de granturi, primele cuprinse între 50.000-200.000 euro, respectiv 200.000 – 2.000.000 euro. Grupul țintă principal al programului este format din întreprinderi private românești, cu prioritate întreprinderile mici și mijlocii. Cu câteva excepții, toate sectoarele economice sunt eligibile pentru program. Procentul acordat din program poate varia de la 10% la 50% (70%) în funcție de mărimea întreprinderii, activităților de proiect, și a regiunii din România unde este implementat proiectul.



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor