Lucrurile la clubul de handbal al Timisoarei incep sa se lamureasca. Datoriile catre jucatori, platite aproape integral

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Lucrurile la clubul de handbal al Timisoarei incep sa se lamureasca. Datoriile catre jucatori, platite aproape integral
© Tion: Lucurile la clubul de handbal al Timisoarei incep sa se lamureasca
După forţări cu mai mult sau mai puţin succes, în sfârşit clubul „s-a născut”. Luni, toate organismele şi organizaţiile implicate în ceea ce va fi reprezentanta oraşului au reuşit să-şi strângă mâna şi să semneze la notar un document clar, care va spune cine, ce şi cum va plăti şi va avea responsabilităţi în cadrul noii structuri.

Sportul care a „renăscut” cel mai greu sub oblăduirea noului Sport Club Municipal Timişoara este handbalul. După aşteptări şi dezbateri care mai de care mai furtunoase, consilierii locali au aprobat includerea acestui sport în noua structură.

„S-au găsit formulele legale, sper definitive, pentru finanţarea proiectului. Joia trecută s-a votat în consiliul local un material care permite SCM să preia echipa de handbal, clubul este de acord să cedeze. Se semnează un protocol între cele două entităţi, o vom face la notariat, am aşteptat până astăzi (n.r. luni) ca hotărârea să primească un număr, să fie înregistrată. Protocolul de azi stabileşte că Politehnica oferă tradiţie, nume, sprijin financiar, noi de la SCM ne arătăm disponibili să colaborăm pe plan sportiv. Ei vor primi, conform statutului, un loc în consiliul de administraţie pentru Universitatea Politehnica Timişoara”, a declarat Radu Ţoancă, şeful SCM Timişoara.

Conform lui Ţoancă, toată documentaţia a fost acum finalizată, finanţarea noii secţii se va face legal, pentru a nu mai fi probleme cu Curtea de Conturi. Discuţiile se îndreaptă acum spre investiţiile la Sala Constantin Jude.

„La finalul săptămânii vom merge la Federaţie, pentru afiliere. Suntem legali cu banii. Acum urmează să fie depus vineri proiect de buget al SCM pentru a avea bani pentru Cupele Europene. Sala Olimpia este cu probleme, noi vom face o solicitare de investiţii pentru ca aceasta să fie omologată. Este necesară o nouă rectificare de buget. La SCM lipsesc acum trei milioane de lei, este vorba de banii pe care Consiliul Judeţean Timiş ar fi urmat să-i dea pentru sport. Este vorba de cele trei secţii, câte un milion la fiecare sport (n.r. baschet, rugby, handbal)”, a mai declarat Ţoancă.

Se lămureşte problema contractelor neplătite

Noul SCM nu putea şi nu era normal să preia şi găurile rămase în bugetul pe anul trecut pentru neplata salariilor jucătorilor. Cei mai importanţi componenţi au făcut memorii la Federaţie şi au cerut banii care le erau datoraţi de club. Iar aceasta a blocat toată schema cu transferul handbalului către noul SCM. Federaţia a cerut clar plata datoriilor, aceasta dacă se doreşte realizarea transferului de identitate şi loc sportiv al CH Politehnica. Oficialii clubului „cedent”, dau asigurări că problema e ca şi rezolvată, 80% din datorii fiind plătite. În cazul în care situaţia nu era rezolvată, clubul de handbal nu mai putea să facă nici măcar transferuri de jucători.

„Dimineaţa vorbit cu Alexandru Dedu (n.r. Preşedintele Federaţiei Române de Handbal), el m-a anunţat că a fost purtată o discuţie între juristul Federaţiei şi cel al jucătorilor. Vrem ca ei să fie protejaţi, pentru a ne putea înscrie în campionat. Până miercuri va fi totul semnat, s-a negociat eşalonarea debitelor către jucători. Ei îşi merită banii. Ei primesc banii aşa cum am promis, este în joc reputaţia Politehnicii. Mediul privat a scos din impas situaţia financiară. 80% din datoriile existente sunt efectiv stinse, restul de 20% se va rezolva până în decembrie” a declarat Ioan Silviu Doboși, președintele clubului „iniţial” CH Politehnica.

Până la urmă, clubul care a jucat sezonul trecut va rămâne cu echipa a doua a Politehnicii, cu plata datoriilor către jucătorii supăraţi şi neplătitiţi, respeciv să se certe cu Curtea de Conturi, alături de autorităţi, în cazul blocării finanţării de anul trecut. Doboşi a mai recunsocut că plata datoriilor s-a făcut din bani privaţi, de la două firme care au contract de sponsorizare cu clubul, şi care vor susţine activitatea şi anul viitor.

O altă veste bună este că la Timişoara rămâne şi Cristi Fenici, care acum câteva zile era cu bagajele făcute şi cu biletul de tren pentru Constanţa. După ce problema plăţii restanţelor s-a rezolvat, el a decis să-şi activeze o clauză din precontractul cu echipa de handbal de acolo şi să rămână la Timişoara.

„Am avut precontract cu Constanţa, nu se ştia care e viitorul aici, am ales pe moment acordul să plec la Constanţa. În ultima săptămână s-au rezolvat problemele financiare, ceea ce m-a întors la club. Sper să fie o echipă cel puţin la nivelul anului trecut”, a declarat, la rândul său, Fenici.

Din păcate, restul „bunilor” de la CH Politehnica nu au mai fost convinşi de rezolvarea bruscă a bubelor financiare şi au zis deja la revedere clubul din oraşul de pe Bega. Este vorba de Halcă, Grigoraş, Chikovani şi Timofte.

Pentru noul sezon, preşedintele SCM, Radu Ţoancă, a vorbit pentru secţia de handbal de un buget pe şase luni care, cel puţin la prima strigare, pare a fi destul de mare: trei milioane de lei. Această sumă include şi valoarea banilor care, teoretic, ar trebui să vină de la Consiliul Judeţean Timiş, adică un milion de lei. În acest sens speranţele sunt destul de mici.

Articole pe aceeași temă:

CH Politehnica Timisoara trece la Sport Club Municipal, dar problemele raman

Trecerea CH Politehnica Timisoara la clubul primariei ajunge in etapa birocratica. Datoriile ar putea incurca socotelile

CH Politehnica Timisoara trece oficial sub aripa primariei0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !