Licitatii online – cat de rentabile sunt?

Reactualizat la:
Licitatii online – cat de rentabile sunt?
Online înseamnă dezvoltare, online înseamnă progres. Toată viaţa noastră în momentul de faţă este dominată de online, de era tehnologiei în care ne aflăm. Accesul la informaţie este mult mai rapid, oportunităţile oferite sunt în număr mult mai mare, iar licitaţiile online câştigă tot mai mult teren.


Categoriile de bunuri licitate sunt din cele mai diverse – pot fi licitate atât bunuri mobile, cât şi imobile, echipamente şi utilaje şi multe altele. În special cele din urmă însă prezintă numeroase avantaje atât pentru vânzători, cât şi pentru cumpărători. Abordările pot fi diferite, procedeele prin care se realizează licitaţiile pot fi diferite, însă accesibilitatea şi transparenţa informaţiei sunt două caracteristici ce nu pot fi ignorate.

Bunurile, utilajele şi echipamentele specializate sunt în momentul de faţă la mare căutare. Ca o variantă alternativă la achiziţie, sistemul de licitaţii oferit de companii precum Surplex – lider european pe piaţa licitaţiilor online de utilaje şi echipamente pentru prelucrarea lemnului, metalului şi nu numai – prezintă o serie de avantaje pentru vânzători şi în egală măsură pentru cumpărători.

Rentabilitatea este aspectul care primează: se caută soluţii cât mai ieftine, calitate cât mai bună, un raport calitate/preţ/durată de utilizare optim. Toate acestea pot fi găsite prin alternativa licitaţiilor online, bunuri precum utilaje de prelucrare, echipamente industriale sau aparatură specializată fiind la fel de uşor de achiziţionat precum orice altă categorie de bunuri. În domeniul utilajelor pentru prelucrarea metalelor, Surplex vine cu răspunsurile potrivite oricând. La fel stă situaţia şi când vine vorba de prelucrarea lemnului şi echipamentele de uz general de la producători de top.

Pe de o parte avantajele stau de partea vânzătorilor. Aceştia au posibilitatea să plaseze bunurile şi utilajele pe platformă spre licitare, eliberând astfel stocul de utilaje nevandabile care nu generează decât costuri inutile cu întreţinerea. Online şi cumpărătorii găsesc mult mai uşor ceea ce caută, fie că este vorba de un strung, de o maşină de alezat, o maşină de frezat, fierăstraie, maşini de sudat ori prese pentru îndoit tabla. Vânzătorii au ocazia să îşi valorifice utilajele scoase din procesul de producţie, având platforma optimă pentru a reintroduce în circuit echipamentele, utilajele şi maşinile-unelte.

Cumpărătorii au de asemenea o serie de avantaje, printre acestea înscriindu-se în primul rând preţul considerabil scăzut la licitaţiile online de utilaje, comparativ cu cel plătit în situaţia achiziţiilor de utilaje noi. Aspectul financiar primează şi în acest caz, iar calitatea şi fiabilitatea sunt caracteristici de la care nu se face rabat. Utilajele, maşinile unelte şi toate celelalte echipamente pentru prelucrare sunt oferite spre vânzare şi licitare în condiţii de funcţionalitate perfectă, chiar dacă au mai fost utilizate anterior. Verificările şi inspecţiile făcute, în urma cărora se oferă specificaţii tehnice exacte şi fotografii care să ilustreze starea exactă a utilajului garantează mulţumirea oricărui potenţial client.

O modalitate mult mai facilă, o alternativă la tranzacţii şi achiziţii directe, un sistem bine pus la punct sunt soluţiile oferite de licitațiile online. Astfel, rentabilitatea, calitatea, uşurinţa în achiziţie precum şi facilitarea obţinerii utilajului dorit în scurt timp de la câştigarea licitaţiei sunt aspectele ce recomandă sistemul de licitaţii online. Statisticile arată o creştere considerabilă a acestor tipuri de business-uri în ultimii ani, în special în condiţiile în care criza financiară a determinat o scădere a potenţialului de cumpărare. În acest fel, atât pentru cumpărător, cât şi pentru vânzător, varianta licitaţiilor online de utilaje aduce doar beneficii.