Liceul cu doi laureati de Nobel din Timisoara va avea echipamente de laborator ca-n Germania

De Adrian Panduru
Liceul cu doi laureati de Nobel din Timisoara va avea echipamente de laborator ca-n Germania
© Liceul cu doi laureati de Nobel din Timisoara va avea echipamente de laborator ca-n Germania
La Liceul „Nikolaus Lenau”, de pe strada Gheorghe Lazăr, din Timișoara, s-au montat și ultimele geamuri care nu erau înlocuite, de pe fațada clădirii. Acestea fac parte însă din cel de-al doilea proiect, care este încă în derulare. Primul proeict, care se referă la reabilitarea interioară a fost încheiat, iar elevii din 13 clase au început școala în această locație de la începutul lui 2016.

Este vorba despre opt geamuri, care sunt pe fațada clădirii, conexate proiectului de exterior, care s-au montat joi, iar acum se finisează locurile după montarea lor. Cele opt geamuri sunt la două săli de clasă, două cabinete și la sala festivă.

În aceste zile vor veni de la Botoșani și ușile pentru curtea interioară, dar și cele care sunt montate la luminatoare. Este vorba despre nouă uși pentru curtea interioară și luminatoare, tot pe proiectul de exterior, care încă se derulează. În momentul de față se lucrează la rețeaua de telefonie și internet.

„Erau două proiecte, proiectul de interior și proiectul de exterior. Montarea tuturor geamurilor este un al doilea proiect. Proiectul va continua. Se montează aceste opt geamuri, în cadrul celui de-al doilea proiect, care a vizat reabilitarea acoperișului, a zidurilor exterioare și schimbarea geamurilor. Când va veni primăvara vom continua cu lucrările la zidăria exterioară, astfel încât această clădire să fie pusă în valoare așa cum se cuvine”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Pentru cel de-al doilea proiect se va face o licitație suplimentară pentru o mulțime de lucruri pe care proiectantul le-a scăpat, după cum spune edilul Timișoarei.

După finalizarea licitației se va fixa un termen pentru finalizarea proiectului. De asemenea se vor dota și laboratoarele liceului.

„Vom continua cu dotarea laboratoarelor la cel mai înalt nivel. I-am cerut doamnei Wolf (n.r. – directorul Liceului Nikolaus Lenau) să se informeze la ce nivel sunt dotate cele mai bune laboratoare din liceele din Germania și, fără inhibiții, să vină să ceară fix aceeași dotare, ori, dacă avem generație mai nouă, echipamente mai performante”, a mai precizat Nicolae Robu.

Dotarea laboratoarelor va fi finanțată din bugetul local al Timișoarei.

Cel de-al doilea proiect, pentru reabilitarea exterioară, aflat încă în derulare, a fost început cu bani de la bugetul local și a continuat cu bani de la Uniunea Europeană. Proiectul viza consolidări, reparații la structură, la tâmplărie și planșee, dar și cumpărarea de mobilier nou, echipamente didactice și echipamente IT.

Vă reamintim că Liceul „Nikolaus Lenau” din Timișoara se mândrește cu doi laureați la Premiul Nobel: Herta Muller și Stefan W.Hell.

Articole pe aceeași temă:

Liceenii de la Lenau au inceput scoala in cladirea renovata din Unirii. Director: Mai trebuie schimbate unele geamuri si usi

Nicolae Robu contrazice ISJ: Elevii de la Lenau incep luni scoala in cladirea renovata din Unirii0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !