Liceenii din Timisoara vor afla cum pot lupta impotriva coruptiei in cadrul unor cursuri sustinute la UVT

De Marcel Hoster
1Comentariu
Liceenii din Timisoara vor afla cum pot lupta impotriva coruptiei in cadrul unor cursuri sustinute la UVT
© TION: Liceenii din Timisoara vor afla cum pot lupta impotriva coruptiei in cadrul unor cursuri sustinute la UVT (foto: arhiva)
Liceenii timişoreni vor lua loc în bănci, dar în cele ale Universităţii de Vest Timişoara, pentru a participa la o şcoală specială, una împotriva corupţiei. La finalul cursurilor va fi realizat inclusiv un prim „Atlas al corupţiei”.

La inițiativa studenților Facultăţii de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării (PFC), liceenii din Timișoara vor afla cum pot să recunoască și să lupte împotriva actelor de corupție. În plus, aceștia vor redacta primul „Atlas al Corupției”.

„Școala de Anticorupție” se desfășoară la UVT în perioada 13-24 iunie. Liceeni din Timișoara vor învăța să recunoască și să opună rezistență corupției, vor cerceta prin sondaj percepția elevilor din liceele din municipiu despre fenomenul corupției și vor dezvolta primul “Atlas al Corupției” redactat de elevi. Școala de Anti-Corupție va întruni elevi ai claselor 9-11 din cel puțin cinci licee din Timișoara. Participanții Școlii vor studia în cadrul unor ateliere interactive moderate de profesori UVT și practicieni din domeniu, despre fenomenul corupției, manifestările și cauzele acesteia, dar și metodele de prevenire și combatere. Elevii vor dezvolta și aplica în teren un chestionar sociologic, vor analiza, sub ghidarea profesorilor din cadrul UVT, tiparele și tendințele în perceperea corupției de către colegii lor și vor dezvolta o publicație novatoare, Atlasul Corupției.

„Școala românească trebuie să-și dezvolte mai mult ramura civică și să-i învețe pe tineri să se implice activ în problemele comunității, nu doar să reacționeze când este prea târziu. Inițiativa studenților noștri acoperă o parte importantă a nevoilor generației actuale de tineri. Provocările și cerințele societății s-au schimbat, iar aceștia trebuie să se adapteze rapid pentru a le putea face față. Pe scurt, școala nu trebuie să însemne doar carte”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Proiectul este implementat de Asociația Studenților de la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării din cadrul UVT, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor