ISU Banat se innoieste. Primeste o autospeciala si de la Primaria Timisoara

De Roxana Deaconescu
ISU Banat se innoieste. Primeste o autospeciala si de la Primaria Timisoara
© Foto: arhivă
Autospeciale noi pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat. Pompierii primesc un utilaj de la Primăria Timișoara, după ce și Consiliul Județean Timiș le-a oferit un autovehicul pentru intervenții la mare înălțime, care se întinde până la 70 de metri.


Până acum, în Timișoara erau două utilaje cu autoscări metalice, care pot ajunge la 33 de metri. Ultima a fost achiziționată acum 32 de ani. Autospeciala de la consiliul județean a costat 6,3 milioane de lei și a fost prezentată vineri. Județul Timiș este primul din țară care are în dotare un astfel de utilaj, a cărui scară poate urca până la 70 de metri, plus sau minus doi metri, iar un utilaj asemănător se mai află în București.

Anul viitor, pompierii vor mai avea un utilaj nou, după ce municipalitatea a alocat pentru o astfel de achiziție, conform estimărilor, 3,8 milioane de lei, cu tot cu TVA. Licitația a fost demarată deja, iar ofertele pot fi depuse până în 4 ianuarie 2018, la ora 16, urmând să fie evaluate până în 29 ianuarie, la ora 18.

„Timișoara are o serie de clădiri înalte și cu aglomerări de persoane în care se desfășoară diverse activități, după cum urmează: dezvoltare ansamblu OpenVille Iulius Mall – clădiri birouri foarte înalte 155 m; noile construcţii edificate (clădirea Fructus – Timişoara), parter + 14 niveluri; toate clădirile din centrul istoric, la care şarpanta/cota superioară porneşte de la 31 de metri; Spitalul Judeţean de Urgenţă, clădire înaltă de peste 28 m; Hotel Continental – înălţime 28 metri; sediul Direcţiei de Finanţe Publice – element important ca înălţime şi importanţă; ansamblul de clădiri City Center Timişoara; toate blocurile de locuinţe P+10 la care accesul la părţile superioare este dificil, majoritatea se află în proces de reabilitare termică; modul de acţionare în Iulius Mall și în Shopping City Timișoara, ţinându-se seama de înalţime şi lăţime; clădiri de cult – Catedrala Mitropolitană, bisericile catolice din Piaţa Bălcescu și Piaţa Traian, Domul Catolic; nocturna de pe stadionul «Dan Păltinişanu»; stâlpii de linii electrice aeriene – magistrale de transport; centre expoziţionale, sala polivalentă Timişoara; sediul BRD; CET – coşurile de fum (aproximativ 60 de metri), condensatoarele de abur”, se arată în Hotărârea de consiliu local adoptată în iulie 2017.

Autospeciala care va fi cumpărată de primărie este mai mică decât cea primită de ISU de la CJT. „Autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțimi care va fi achiziționată în 2018 de Primăria Timișoara este mai mică decât cea pe care am primit-o de la CJ Timiș, va ajunge la 42 de metri, dar ne va fi și ea extrem de utilă”, a explicat Lucian Mihoc, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat.

Articole pe aceeași temă:

Pompierii din Timisoara pot interveni si la 70 de metri inaltime. Autospeciala noua in dotarea ISU Banat0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !