Incep probele scrise ale Bacalaureatului. Peste 4.300 de liceeni din Timis intra in examen

De Adrian Panduru
Incep probele scrise ale Bacalaureatului. Peste 4.300 de liceeni din Timis intra in examen
© Tion: Incep probele scrise ale Bacalaureatului. Peste 4.300 de liceeni din Timis intra in examen
Luni începe greul pentru liceenii care au terminat clasa a XII-a. Din prima zi a săptămânii viitoare încep probele scrise la Bacalaureat. Dacă până acum s-au dat probele de competențe, notate cu calificative, de acum înainte „intră în scenă” notele.

Prima probă scrisă a Bacalaureatului este cea la Limba Română, care se desfășoară luni, 4 iulie. În Timiș, la Bacalaureat s-au înscris 4.316 candidați, din care 4.157 candidați – forma de învățământ „de zi”, 84 candidați – forma de învățământ „seral”, 75 candidați – forma de învățământ „frecvență redusă”. Din cei 4.316 candidați, 3.626 sunt din promoția 2016, iar 690 sunt din promoții anterioare anului 2016.

În județul Timiș, pentru probele scrise ale examenului național de Bacalaureat s-au organizat 14 centre de examen și un centru zonal de evaluare. Din cele 14 centre de examen, 9 sunt în Timișoara, unul la Sânnicolau Mare, două la Lugoj, unul la Jimbolia și unul la Peciu Nou. Lucrările scrise ale candidaților din județul Timiș vor fi corectate în alt județ.

În desfășurarea examenului de Bacalaureat sunt implicate peste 1.000 de cadre didactice: membrii comisiilor de Bacalaureat, vicepreședinți, asistenți, profesori evaluatori.

Calendarul probelor scrise ale Bacalaureatului:

4 iulie – Limba română;

5 iulie – Limba maternă;

6 iulie – Proba obligatorie a profilului.

8 iulie – Proba la alegere a profilului și specializării.

Afișarea rezultatelor: 12 iulie, până la ora 16.00.

Depunerea contestațiilor: 12 iulie, între orele 16.00 – 20.00.

Afișarea rezultatelor finale (după contestații): 16 iulie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor