Inca un bulevard din Timisoara pregatit pentru patru benzi. Prelungirea Bd. Sudului, in aer

De Roxana Deaconescu
6Comentarii
Inca un bulevard din Timisoara pregatit pentru patru benzi. Prelungirea Bd. Sudului, in aer
© Tion: Inca un bulevard din Timisoara pregatit pentru patru benzi. Prelungirea Bd. Sudului, in aer
S-a discutat ani la rând despre prelungirea Bd. Sudului și după strada Lidia, dar aceasta nu este posibilă momentan. Până una alta, primarul Nicolae Robu dezvăluie că se lucrează la un proiect pentru lărgirea Bd. Sudului la patru benzi. Prelungirea șoselei spre Musicescu nu intră acum în calcul.

Pentru extinderea bulevardului și peste strada Lidia există un proiect mai vechi în primărie, s-au făcut și evaluări ale terenurilor, dar Robu susține că nu este de acord cu vechea înțelegere făcută cu proprietarii.

„Bd. Sudului se va lărgi la patru benzi, proiectul este în curs de avizare, dar nu mergem dincolo de intersecția cu Mareșal Constantin Prezan, pentru că de acolo spre str. Mureș sunt niște probleme cu proprietatea asupra terenului. Eu nu o să pun în practică niciodată înțelegerea făcută pe vremuri cu acei proprietari, pe care ei și acum o cer, nu știu cine le-a promis că primesc 300 și ceva de euro/mp. Când vom merge încolo se va merge pe expropriere și va stabili instanța cât este prețul, dacă nu se ajunge la o înțelegere amiabilă între părți. La asemenea prețuri nici nu stau de vorbă”, a anunțat, marți, Robu.

În urmă cu trei ani, primarul Timișoarei vorbea despre prelungirea bulevardului din sudul orașului pe fonduri europene, dar recunoștea și atunci că această lucrare nu este una prioritară pentru Timișoara. Două hectare de teren sunt proprietate privată, iar municipalitatea ar trebui să plătească bani frumoși ca să poată folosi aceste parcele.

Până să se poată vorbi clar și despre lărgirea Bd. Sudului la patru benzi, muncitorii contractați de primărie mai fac o bandă pe bucata din bulevard extinsă pe vremea lucrărilor de la pasajul Michelangelo, tronson care leagă Bd. Iosif Bulbuca de str. Cerna.

„Avansează lucrările și pe prelungirea Bd. Sudului. Facem niște lucrări care se vor dovedi foarte utile, creăm benzi suplimentare. Dimineața, Bd. Sudului este ultraîncărcat, până la intersecția cu Prezan mașinile sunt bară la bară. La fel e și pe cealaltă parte. Atunci, soluția la care am recurs este să preluăm rapid de pe Bd. Sudului cât mai multe mașini, apoi ele se vor distribui, unele vor ajunge pe Podeanu la dreapta, altele pe lângă stadion. De asemenea, pe sensul invers, când se vine seara de la lucru este foarte mare aglomerație pe această stradă. S-a ajuns la concluzia că ar fi foarte utilă o bandă în plus de preselecție la incidența acestei străzi ce trece pe lângă Heaven, pentru cei ce virează la dreapta. Și atunci nu vor mai fi așa cozi mari pe această stradă. Eu aș vrea să fie prelungit până în Pestalozzi, pe str. Cerna. Ce am făcut aici a fost un surogat, s-a dovedit a fi foarte inspirată soluția”, a explicat edilul-șef.

Despre iluminatul public pe această bucată de bulevard nu poate fi vorba prea curând, pentru că municipalitatea nu mai are contract pentru întreținerea iluminatului stradal, darămite pentru extinderea acestuia.

Articole pe aceeași temă:

Primăria Timişoara ar trebui să dea la schimb sau să cumpere vreo 2 hectare de teren pentru a putea extinde bulevardul Sudului până la strada Gavril Musicescu, spune viceprimarul Traian Stoia. Deşi este un proiect despre care se vorbeşte de mulţi ani, administraţia locală nu a reuşit până acum decât...
După mai multe luni de lucrări, reprezentanţii Primăriei Timişoara au reuşit să dea în folosinţă, zilele trecute, un nou drum cu o lungime de 420 de metri – extinderea bulevardului Sudului. Au fost realizate practic două benzi de circulaţie, câte una pe fiecare sens, dar lucrările nu s-au finalizat ...6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor