In Timisoara nu se mai plombeaza gropile! Se asfalteaza strazile Ardealului si Ioan Slavici

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
10Comentarii
Strazile Ardealului si Ioan Slavici din Timisoara intra in reparatii
Strazile Ardealului si Ioan Slavici din Timisoara intra in reparatii
Străzile Ardealului şi Ioan Slavici din Timişoara intră în reparaţii. Cele două artere din zona Freidorf trebuie să fie asfaltate în două săptămâni, au anunţat oficialii primăriei, care au vizitat joi noul şantier de pe Ardealului. Edilii spun că de-acum nu se vor mai face plombări la drumurile din oraş, recurgându-se aproape integral la covoare asfaltice.

Pe străzile Ardealului şi Ioan Slavici vor avea loc reparaţii de la pasajul de cale ferată până la intersecţia cu strada Ovidiu Cotruş, a anunţat viceprimarul Sorin Grindeanu, care s-a deplasat joi în zonă împreună cu primarul Nicolae Robu.

„Domnul viceprimar Grindeanu m-a informat de la început care este starea de fapt în câteva dintre cartierele oraşului şi am ajuns la concluzia că avem zone în oraş care au fost uitate de lume. Una dintre ele este cartierul Freidorf. Vom demara lucrări de anvergură în această zonă. (…) Vrem ca această porţiune de pe strada Ardealul să fie reabilitată, asfaltată aşa cum se cuvine într-un oraş ca Timişoara şi desigur că avem în proiect să punem la punct întregul cartier, aşa cum de altfel s-a întâmplat şi cu alte cartiere mărginaşe şi aş da exemplul cartierului Plopi. Aici urmează să se realizeze şi canalizarea, astfel încât în 2013 să putem raporta că Timişoara nu mai are nicio stradă fără canalizare. Am stabilit cu Aquatim să se acorde prioritate acestor cartiere care nu au deloc canalizare şi abia în rândul al doilea să se modernizeze canalizările existente”, a afirmat Robu.

Locuitorii de pe strada Ardealului au profitat de vizita edililor pentru a-şi spune păsurile, mai ales că primăria a uitat de ei în ultimii anii, s-au plâns oamenii. Una din solicitările lor se referă la interzicerea traficului greu pe această arteră. „Până acum s-au făcut doar plombări şi de doi ani nu s-a mai făcut absolut nimic, nici măcar plombări. Pe strada Ardealului nu este interzis traficul de mare tonaj. Ar trebui maxim 3,5 tone. În momentul când trece o maşină de mare tonaj toate casele încep să trepideze. Am făcut sesizări în fiecare an. Soluţia este interzicerea traficului greu în zonă”, crede Ioan Borcilă, un cetăţean de pe strada Ardealului.

Sorin Grindeanu si Nicolae Robu

Primarul a explicat că se doreşte şi repunerea în funcţiune a tramvaiului în zonă, dar pentru asta oamenii vor mai avea de aşteptat vreo doi ani, estimează el. „De asemenea, pentru Freidorf aş vrea să aduc cetăţenilor la cunoştinţă că se va repune în funcţiune tramvaiul. Proiectul din păcate a intrat într-un blocaj întrucât Iprotim, care lucra la proiect, a intrat în insolvenţă şi noi va trebui să contractăm un alt proiectant. Prin urmare, aici mai durează vreo doi ani până când vom reuşi să refacem linia de tramvai şi să repunem în funcţiune şi circulaţia acestui mijloc de transport foarte agreat”, a adăugat Robu.

Lucrările de pe străzile Ardealului şi Ioan Slavici vor fi realizate de societatea Drumuri Municipale, termenul de execuţie fiind de două săptămâni din spusele edililor. În perioada următoare vor fi demarate în zonă şi lucrări pe apă-canal, mai ales că mulţi locuitori din acest cartier nu beneficiază încă de aceste utilităţi în Timişoara anului 2012.

„E o lucrare de aproximativ 400.000 de lei, afectează strada Ardealului, care e strada principală din cartierul Freidorf şi în continuarea sa Slavici. Aceasta este prima lucrare în cartier. Probabil că la sfârşitul lunii, Aquatimul va da drumul lucrări pe fonduri europene, iar primul cartier unde se va intra pentru extindere va fi Freidorful. Există cred că vreo şase străzi aici care n-au nici apă, nici canal şi sunt prioritatea noastră în această toamnă. Termenul e de două săptămâni, va fi covor asfaltic până la sfârşitul străzii Ioan Slavici până la intersecţia cu Ovidiu Cotruş”, a declarat viceprimarul Sorin Grindeanu. Potrivit autorităţilor locale, în acest cartier există 12 străzi fără canalizare, iar jumătate nu sunt racordate nici la reţeaua de apă a oraşului.
În ceea ce priveşte lucrările de reparaţii la drumuri, primarul a anunţat şi că de-acum nu se vor mai plomba gropile din carosabil, recurgându-se la covoare asfaltice.

„Nu mai facem plombări decât în locuri cu totul excepţionale. Mergem pe principiul reparaţiei cu covor asfaltic, care este mult mai rezistent şi care dă confort în trafic. Cu plombele am văzut ce se întâmplă. Acum le pui şi peste o săptămână sau cel târziu la proxima iarnă sunt ieşite”, a concluzionat Robu.

Suma totală alocată pentru reparaţii la străzi pe anul 2012 este de 42 de milioane de lei şi a fost angajată toată pe lucrări, unele fiind încă în derulare, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.

Accident cu doua victime pe strada Ardealului din Timisoara10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor