Gingivita – boala tacuta a dintilor care poate duce la afectiuni grave. Cum poti scapa de ea

Reactualizat la:
Gingivita – boala tacuta a dintilor care poate duce la afectiuni grave. Cum poti scapa de ea
ADVERTORIAL. Cu gingivita nu e „de joacă”. Mai ales că, dacă nu este tratată la timp, poate duce la o boală mult mai gravă și distructivă – parodontita. În cele ce urmează puteți afla cum scăpați de această afecțiune și ce puteți face pentru a nu se agrava. Stomatologul nu trebuie să lipsească din această „ecuație”, iar Cabinetul Ultra-Med din Timișoara vă oferă soluția pentru a avea dinți sănătoși.

Gingivita este un tip de boală parodontală în care sunt afectate numai gingiile. Multe persoane cu gingivită nici nu știu de existența acestei afecțiuni deoarece nu au nici un disconfort, mai ales în stadiul incipient. Bacteriile din placa dentară se acumulează și gingiile devin roșii și umflate. Primul semn vizibil este… sângerarea la periaj.

Gingivita este forma cea mai ușoară și reversibilă a bolii parodontale. Ea poate duce la parodontită, o boală mult mai distructivă și gravă. Așa că mersul la dentist, la controale periodice, trebuie să devină un obicei, iar îngrijirea și curățarea dinților acasă trebuie să se facă așa cum trebuie.

Cea mai frecventă cauză a gingivitei este acumularea de placă dentară. Acest lucru se întâmplă din cauza igienei orale inadecvate. Alte cauze mai puțin comune ale gingivitei sunt fumatul, diabetul, stresul, îmbătrânirea, nutriția necorespunzătoare, fluctuații hormonale, sarcina sau predispoziția genetică.

Dacă gingivita este netratată, aceasta poate progresa în parodontită. În parodontită, suportul osos și gingia se retrag de pe dinți, permițând apariția unor „buzunare” mici – pungile parodontale. Aceste „buzunare” sunt zone periculoase, deoarece permit bacteriilor înmulțirea și răspândirea în zone mai profunde. Când parodontita progresează, apare mobilitatea dentară, pierderea suportului osos și în final pierderea dinților.

Tratamentul gingivitei include un control adecvat al plăcii dentare, care constă într-o curățare dentară profesională cel puțin de două ori pe an. Aceasta include, de asemenea, igienizarea zilnică acasă și folosirea apei de gură. Nu trebuie uitată nici ața dentară, care trebuie folosită pentru a îndepărta placa interdentară și resturile alimentare.

Puteți scăpa de gingivită și dacă renunțați la fumat, faceți ceva pentru a reduce stresul și dezvoltați o dietă bine echilibrată.

La Cabinetul Ultra-Med din Timișoara specialiștii vă pot ajuta.

Programările pentru consultații se fac telefonic sau online, pe site-ul cabinetului, la pagina de contact.

Contact: str. Pavel Jumanca nr.14, Timișoara. Telefon programări: 0723.372.767, www.ultra-med.ro