Furturi pe santierul de la Michelangelo. In pasajul subteran a inceput… sa iasa apa

De A.S.
Reactualizat la:
80Comentarii
Furturi pe santierul de la Michelangelo. In pasajul subteran a inceput… sa iasa apa
© TION - Furturi pe santierul de la Michelangelo
Pe şantierul din zona Michelangelo – Piaţa Leonardo da Vinci nu s-au reluat încă lucrările la pasajul subteran, reprezentanţii Primăriei Timişoara afirmând în continuare că vremea nu o permite. Primarul Nicolae Robu a dezvăluit vineri că Poliţia Locală a fost pusă să păzească pasajul pentru că acolo au avut loc furturi şi distrugeri, dar şi că în pasaj a început… să se prelingă apa pe anumite porţiuni. Edilul spune că este însă normal şi odată făcută hidroizolaţia nu vor mai fi probleme.


Oficialii Primăriei Timişoara spun că pasajul Michelangelo trebuie să fie păzit de poliţişti locali pentru că pe şantierul respectiv au existat probleme.

De acolo s-au furat la început pompe, s-au tăiat cabluri, şi evident că noi suntem oameni responsabili, trebuie să luăm măsuri să nu se mai întâmple aşa ceva. Pe de altă parte, şantierele îşi au regulile lor şi nu pot pătrunde persoane neautorizate. Asta e o regulă generală. Nu poate pătrunde nimeni”, a explicat, vineri, primarul Nicolae Robu.

Întrebat dacă executanţii nu ar trebui să se ocupe ei de asigurarea pazei pe acest şantier, Robu a replicat, vizibil iritat de subiect, că primăria nu îşi asumă riscul să nu termine în bune condiţii lucrările la pasajul Michelangelo din cauza unor eventuale furturi şi distrugeri.

Vă rog să ne dați voie să facem ce considerăm de cuviință. Poliţia Locală păzeşte, opreşte şi accesul, că nu are nimeni ce să caute acolo. Responsabilitatea pentru acest şantier este una uriaşă şi noi am considerat că la ceea ce avem în oraş ca faună se impune şi o astfel de măsură. Dumneavoastră puteţi să criticaţi și timişorenii o vor aprecia sau nu o vor aprecia”, a adăugat edilul.

În ceea ce priveşte anumite probleme care ar fi apărut la pasajul rutier, Robu a explicat că într-adevăr a început să iasă apa în subteran pe unele porţiuni, dar edilul spune că era de aşteptat asta şi că este doar temporar.

Ceea ce a apărut specialiştii ştiau că o să apară, dar nu ştiau locul (…) Tehnologia de realizare a pereţilor verticali a fost aceea a pereţilor mulaţi. La îmbinarea dintre diversele tronsoane pe care s-a turnat betonul, deşi se folosesc anumite ingrediente speciale, anumiţi aditivi acolo nu iese nimic perfect şi atunci la îmbinarea cu fundaţia, cu radierul (…) sunt porțiuni unde nu este o etanşeitate perfectă, pentru că acolo, pe de o parte, pânza freatică e sus, presiunea este importantă, pe de altă parte sunt şi diverse surse subterane, prin anumite fisuri existente în sol… mai vine apa. Asta nu se poate cunoaște înainte. Cu ocazia realizării construcției se văd anumite efecte ale acestor fenomene… adică uşoare prelingeri, nu vă închipuiți că sunt jeturi de apă (…) Împotriva acestor efecte există remedii. Nu sunt probleme, atâta tot că ne-a prins iarna”, a explicat primarul, care a dat asigurări că, odată terminată hidroizolaţia, nu vor mai apărea probleme.

Când va fi dat în folosinţă noul pasaj Michelangelo? Reprezentanţii primăriei aşteaptă în continuare vremea bună, afirmând că încă nu se poate lucra acolo.

Ce a mai rămas de făcut e puţin, dar necesită ca temperaturile să fie peste 5 grade Celsius şi ziua şi noaptea. Asta-i situaţia, nu putem să lucrăm cu natura… Reţetele tehnologice care au fost stabilite de specialişti necesită asta. Aplicarea acelei folii hidroizolatoare speciale, peste care se vine apoi cu o hidroizolație obișnuită cum se pune la orice asfaltare, necesită peste 5 grade Celsius. Probabil că de luni într-o săptămână voi putea da ordinul de începere a lucrărilor”, a mai declarat Robu.

Edilul promite că în cel mult două săptămâni de la reluarea lucrărilor pasajul Michelangelo va fi complet finalizat, anunţând deja… că va fi primul care îl va testa.

UPDATE. Primarul revine cu precizări cu privire la pasajul Michelangelo. Edilul dă asigurări că nu sunt probleme grave cu această lucrare realizată pe fonduri europene.

„Nu e nimic grav acolo, nu s-a schimbat nimic faţă de astă-toamnă, nu a apărut nicio scurgere noua de apă. Este vorba despre aceleaşi foarte firave prelingeri cauzate de mici porozităţi în beton şi etanşeităti imperfecte pe fondul presiunii ridicate a apei freatice şi a celei care urcă prin porozitatea solului din izvoarele existente în zonă, prelingeri care au existat şi în toamnă, fireşti, negeneratoare de probleme, obişnuite în astfel de situaţii şi pentru care exista remedii arhicunoscute, comune, fără nimic spectaculos în ele. Atâta tot că ele necesită acele condiţii meteo despre care din noiembrie v-am tot vorbit: peste 5 grade Celsius şi ziua şi noaptea”, susţine Robu.80Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor