Fotografiile unui regizor-pelerin vor fi expuse la Catedrala Mitropolitana Timisoara

De S.P.D.
Fotografiile unui regizor-pelerin vor fi expuse la Catedrala Mitropolitana Timisoara
Fotografiile unui regizor-pelerin vor fi expuse la Catedrala Mitropolitana Timisoara
Canonicon: acesta este titlul expoziției itinerante de fotografie religioasă a regizorului Dan Mihalcea, pe care timișorenii o vor putea vedea, vreme de două săptămâni,  în Muzeul Catedralei Mitropolitane.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 6 iunie 2013, la ora 17, în Muzeul Catedralei Mitropolitane Timișoara. Organizatorul evenimentului este Arhiepiscopia Ortodoxă a Timișoarei.

”Expoziția cuprinde 20 de lucrări. Maniera de lucru este clar-obscur și detaliu. Fotografiile au fost realizate în decursul a 4-5 ani în pelerinajele pe care autorul le-a făcut la mânăstirile din țară. Lucrările au fost expuse la Râmnicu Vâlcea în noiembrie 2012 la Biblioteca Județeană Antim Ivireanul Vâlcea, în februarie 2013 la Pitești la Galeria de Artă Rudolf Schweitzer-Cumpăna, în martie 2013 la Muzeul de Istorie Alexandru Ștefulescu din Târgu Jiu, în aprilie 2013 la Sibiu la Biblioteca Astra. Joi, în data de 6 iunie 2013, lucrările ajung la Timișoara la Muzeul Catedralei Mitropolitane. Tot în această lună vor merge la Cluj Napoca. Pe 16 iulie 2013 expoziția merge la Ploiești la Muzeul Județean de Artă Ion Ionescu-Quintus. În acest an lucrările vor mai fi expuse la Galați, la Constanța, la Târgoviște, la Craiova, la Slantina și la Iași. În martie ajung 2014 la Brașov și vor fi expuse la Librăriile Okian. Destinația finală este  București, în toamna anului 2014”, precizează părintele consilier Zaharia Pereș.

“Fotografiile reprezintă eşantioane ale realităţii concrete transpuse prin detalii, mai ales, şi prin plastică afectivă. Este fotografia care rămâne dincolo dar şi dincoace de prezentul meu. Prin fotografiile mele încerc o extindere a timpului şi o reducere a spaţiului. Spaţiul concret într-un timp relativ este ceea ce vreau să descopăr prin clarobscur şi prin detaliu. <<… unele mici amănunte de detaliu>>, aşa spune bătrânul Muşatescu prin vocea Mizei. Graba de a vedea şi de a cunoaşte cât mai multe are ca rezultat suprimarea văzului”, susține autorul fotografiilor.

Dan Mihalcea este regizor, operator de imagine și artist fotograf. Este născut în Râmnicu Vâlcea. A absolvit Facultatea de Arte, Specializarea Regie de Film și Televiziune, a Universității Hyperion din București.

Expoziția ”Canonicon” va fi deschisă la Timișpara în perioada 6 – 20 iunie 2013.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor