Forta Civica: Valoarea sediului PSD Timis este de 922.000 de euro. Cerem timisorenilor sa ia atitudine

De B.A.M
19Comentarii
Forta Civica: Valoarea sediului PSD Timis este de 922.000 de euro. Cerem timisorenilor sa ia atitudine
Reprezentanţii Forţa Civică au făcut un calcul din care reiese că valoarea minimă a sediului PSD Timiş de pe splaiul Tudor Vladimirescu ar fi de 922.000 de euro. Consiliul Local Timişoara era la un pas să vândă acest sediu social-democraţilor cu aproximativ 100.000 de euro, însă proiectul va fi repus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de plen şi are toate şansele să fie aprobat.

Reprezentanţii FC Timiş au constatat că în evaluarea făcută de firma AB Consulting SRL se menţionează un preţ mediu de 107 euro/mp util şi o valoare totală de 99.160 de euro plus TVA pentru cei 957,41 mp utili ai imobilului. Ceea ce nu au luat în calcul evaluatorii, susţin cei de la Forţa Civică, este terenul aferent.

Mai mult, ei spun că în acea zonă preţul este de 840 de euro pe metru pătrat, pentru parterul şi etajul clădirii şi de 620 de euro pe metru pătrat, în cazul demisolului.

„În Raportul de evaluare imobiliară globală al SC WEST PROPERTY ADVISOR, aflat pe site-ul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, la fila 24, pentru zona 2 din Timişoara, zonă în care se află imobilul, sunt menţionate următoarele valori de referinţă exprimate în euro pe metrul pătrat de suprafaţă utilă: 840 euro/ mp – parter si etaj; 620 euro /mp – demisol. Rezultă un preţ minimal, ştiind că imobilul are demisol şi 3 nivele de ((1x 620 + 3x 840) / 4 = ) 785 euro / mp util fără TVA”, se arată într-un comunicat transmis, joi seara, de FC Timiş.
În aceste condiţii, preţul de vânzare al imobilului ar fi de opt ori mai mic decât valoarea reală a acestuia, mai spun cei de la FC Timiş, fără a lua în considerare şi devizul ADP Timişoara, care ar fi investit în această clădire 770.000 de lei.

„Valoarea totală minimă calculată este, în aceste condiţii, de peste 922000 euro, fără TVA.  La această valoare se adaugă preţul terenului a cărui suprafaţă nu o cunoaştem. În faţa acestei evidenţe, Forţa Civică Timiş solicită retragerea de pe ordinea de zi a următoarelor şedinţe ale Consiliului Local Timişoara a Proiectului de hotărâre din 05.09.2013 privind aprobarea vânzării imobilului construcţie situat în Timişoara, Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 26, înscris în CF 421817, Timişoara, nr. top 421817-C1, către Partidul Social Democrat filiala Timiş şi solicită sesizarea instituţiilor abilitate să verifice legalitatea demersului aleşilor locali. Cerem cetăţenilor Timişoarei să ia poziţie faţă de acest act aflat la limita legii, prin care valori din Patrimoniul Timişoarei sunt trecute, la preţ de apartament, în posesia unor persoane sau organizaţii aflate la putere”, se mai arată în comunicatul FC Timiş.

Aceştia propun ca PSD Timiş să se mute înapoi pe strada Eroii de la Tisa, iar în imobilul de pe splaiul Tudor Vladimirescu să funcţioneze Spitalul de Oncologie, aflat acum temporar în căminul unui liceu din Timişoara, sau alte instituţii pentru care Primăria Timişoara plăteşte chirie.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor