Firmele vor primi ajutor de minimis dupa criterii clar stabilite

De M. Hoster
2Comentarii
Firmele vor primi ajutor de minimis dupa criterii clar stabilite
Aşa cum anunţa în urmă cu o săptămână la Timişoara, în discuţia purtată cu oamenii de afaceri locali, Maria Grapini a reuşt modificarea legislaţiei în domeniul ajutoarelor de minimis. Astfel, la acordarea acestuia a fost stabilit un punctaj clar.

Executivul a modificat, miercuri, 30 octombrie, Hotărârea de Guvern 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investiţiile realizate de IMM-uri, introducând punctaje pentru proiectele care vor fi plătite pe schema de minimis, în contextul în care sistemul “primul venit – primul servit”, aplicat anterior, a generat probleme.

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, după şedinţa de Guvern, a spus că înregistrările se vor face online, pe formulare tip, iar punctajul întrunit de fiecare proiect, calculat pe baza unor criterii precise, va rezulta „printr-un soft”. De altfel, fiecare întreprinzător îşi va putea calcula singur punctajul înainte de înregistrare, a spus ministrul, arătând că „nu prea există loc de contestaţii”.

„Am introdus punctaje pentru proiectele care vor fi plătite pe schema de minimis. În principal, punctajele sunt date pentru IMM-uri care operează în domeniul industriei prelucrătoare (în industrie fiind punctajul maxim), după care învăţământ-cercetare şi celelalte servicii – pe locul al treilea în grila de punctaj”, anunţa Grapini în urmă cu o săptămână.

Grila de punctaj ia în calcul şi amplasamentul IMM-ului, în sensul că cele din domeniul rural vor primi mai multe puncte. De asemenea, se va ţine cont şi dacă o firmă se încadrează în categoria micro-întreprinderilor, a întreprinderilor mici sau a celor mijlocii.

„După ce se face înregistrarea, timp de 60 de zile, firmele au timp suficient să depună dosarul în teritoriu, la oficiile pentru IMM-uri – deci nu mai vin la centru cu depunerea dosarelor – pentru verificarea administrativă a documentelor. Evident, vom aloca banii în ordinea descrescătoare a punctajului. Punctajul minim pentru care poate fi finanţat este 60 de puncte din 100. Dacă sunt punctaje egale, avem criterii de departajare: cei care angajează tineri până în 25 de ani vor primi punctaje suplimentare. În situaţia în care banii alocaţi nu vor ajunge pentru proiectele până în 60 de puncte, le considerăm valide şi vom aloca în perioada următoare alte sume, încât toate proiectele eligibile să fie valorificate”, a mai declarat Grapini, conform Agerpres.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor