Firmele din zona de vest a Romaniei anunta ca vor face noi angajari

De Marcel Hoster
1Comentariu
Firmele din zona de vest a Romaniei anunta ca vor face noi angajari
© TION: Firmele din zona de vest a Romaniei anunta ca vor face noi angajari
Economia românească merge excelent şi este în creştere. Firmele se aşteaptă să angajeze tot mai mulţi oameni, iar regiunea de vest a României nu face excepţie de la această linie, aici existând cele mai optimiste previziuni de angajare de noi oameni din toată ţara.


Firmele din zona de vest a României au nevoie de tot mai mulţi angajaţi. Directorii întreprinderilor din zonă anunţă că aşteaptă pentru perioada ianuarie – martie 2017 un ritm de angajare alert. Angajatorii au raportat un plus de 22% faţă de primul trimestru al anului trecut a intenţiilor de a oferi noi locuri de muncă, se arată într-un studiu de specialitate, realizat periodic de una dintre principalele societăţi de plasare a forţei de muncă. Intențiile de angajare ale firmelor se îmbunătățesc atât de la trimestru la trimestru, cât și de la an la an, cu 12, respectiv 11 puncte procentuale. Aceasta este cea mai puternică îmbunătăţire a previziunilor faţă de intervalele de comparaţie dintre toate regiunile ţării. Astfel, 1 din 5 angajatori din zonă planifică angajări în primul trimestru din 2017.

În ianuarie – martie 2017, numărul de angajați în sectorul comerț cu ridicata și cu amănuntul va creşte cel mai mult, fiind sectorul cu cea mai mare nevoie de personal. La nivel naţional, intenţiile patronilor de a angaja oameni noi sunt cu 15% mai mari decât în primul trimestru al anului trecut. Intențiile de angajare se consolidează atât comparativ cu trimestrul patru al anului în curs, cât și comparativ cu trimestrul I din 2016 cu 3, respectiv 5 puncte procentuale.

„Angajatorii au continuat să fie optimiști vreme de mai multe trimestre consecutiv, raportând Previziuni Nete de Angajare din două cifre în ultimele șase trimestre, ceea ce denotă o piață a muncii alertă, de un dinamism susținut. Perspectivele de angajare pentru primul trimestru din 2017 sunt cele mai puternice din istoria studiului în România, ceea ce înseamnă mai multe oportunități pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă, dar indică, deopotrivă, o intensificare a competiției pentru angajați, pe o piață care este deja una dintre cele mai afectate de deficitul de talente. Este posibil sa vedem o multiplicare a inițiativelor de formare a competențelor personalului existent și o mobilitate internă sporită a potențialilor angajați, pe măsură ce angajatorii încearcă să găsească un echilibru între planurile lor ambițioase privind forța de muncă și disponibilitatea scăzută a acesteia,” a declarat Corina-Bianca Gonteanu, reprezentanta companiei care realizează studiul.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor