Facturile Colterm vor ajunge mai devreme la asociatiile de proprietari pentru a se evita plata penalizarilor

De M. Hoster
Reactualizat la:
2Comentarii
Facturile Colterm vor ajunge mai devreme la asociatiile de proprietari pentru a se evita plata penalizarilor
© TION - Facturile Colterm vor ajunge mai devreme la asociatiile de proprietari pentru a se evita plata penalizarilor
Reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de Locatari Timișoara (FALT) şi cei ai furnizorului de energie termică în oraş, Colterm, au purtat o serie de discuţii pentru a se rezolva problema sosirii la timp a facturilor la blocuri. Întârzierea conducea la imposibilitatea realizării în timp util a tabelelor de cheltuieli şi la plata de penalităţi.


Mai multe asociaţii de proprietari timişorene s-au plâns că facturile de la Colterm ajung târziu la beneficiari. Acestea nu pot face la timp listele de cheltuieli, ajutoarele de încălzire și ca atare se întârzie foarte mult cu încasarea cheltuielilor și cu plata către furnizori, ceea ce creează probleme atât pentru asociație, care ajunge să plătească penalități pentru plata cu întârziere, cât și pentru Colterm, care, dacă nu încasează contravaloarea serviciilor furnizate la timp, nu poate face plățile la timp către furnizorii de combustibil, plătind și ei la rândul lor penalități.

Până la implementarea unor măsuri care să facă posibil procesarea, facturarea și distribuirea cât mai rapidă a facturilor s-au convenit câteva modificări a procesului de facturare.

Astfel, începând cu factura aferentă lunii ianuarie 2015, pe factură data de emitere a facturii (dată de la care se calculează penalizările de întârziere) va fi data de 5 a lunii următoare efectuării prestației. În lunile în care data de 5 cade într-o zi nelucrătoarea facturile vor fi emise cu data primei zile lucrătoare după data de 5.

De asemenea, facturile se vor distribuii la asociații până la data de 10 ale lunii. Colterm va informa prin site-ul său data de la care se pot ridică facturile de către cei care au solicitat în scris să li se rețină facturile pentru a fi ridicate direct de la Colterm, astfel aceste persoane nu vor mai fi nevoite să meargă de mai multe ori să întrebe dacă pot ridica facturile, așa cum s-a întâmplat până acum.

UPDATE. Colterm anunţă că pentru facturile lunii ianuarie mai pot apărea încă întârzieri

Colterm vine cu câteva precizări legate de discuţiile purtate cu FALT, referitor la emiterea din timp a facturilor la energia termică. Conform companiei, emiterea facturilor se va realiza din timp, dar pentru luna ianuarie mai pot apărea anumite întârzieri, urmând ca facturile pe luna februarie să ajungă toate în timp util.

„În luna februarie, când se vor emite facturile consumului lunii ianuarie, este posibil să existe unele decalaje în emiterea și distribuirea facturilor și să fie depășită data de 10 a lunii februarie. Motivul este că sistemul de facturare nu înseamnă doar întocmirea și distribuirea facturilor, ci și citirea contoarelor, operațiune care trebuie fie sincronizată în anumite intervale de timp pentru toate asociațiile. În felul acesta se evită situația ca unele asociații să plătească consumuri facturate pentru intervale mai mari sau mai mici de 31 de zile, funcție de citirile anterioare. Începând din luna martie, când se vor emite facturile aferente lunii februarie, se va intra în normalitatea stabilită de către conducerile FALT și COLTERM S.A”, a anunţat compania timişoreană.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor