Fabrica de Tigarete din Iosefin se transforma in centru cultural

De Alina Neagu
7Comentarii
Fabrica de Tigarete din Iosefin se transforma in centru cultural
© Foto: arhiva
După câștigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii, Timișoara are nevoie de inițiative independente în cultură, iar MISC își dorește să devină un centru cultural viu, creat pentru și prin comunitate.

Centrul este o inițiativă a asociației culturale Miscelaneu „MISC”, o organizație nonguvernamentală, non-profit care are ca scop crearea unui spațiu fizic și virtual de prezentare și de avansare a artelor vizuale și performative în Timișoara.

Fost spațiu industrial, cu un potențial cultural enorm, Fabrica de Țigarete face parte din patrimoniul cultural aflat în zona istorică Iosefin a Timișoarei. Prin reconversia acestui edificiu, în scop artistic, se propune prezervarea și introducerea lui în circuitul turistic și cultural. Efectul va fi de reînviere a zonei din punct de vedere cultural și de creștere a potențialului turistic al zonei Iosefin, spun reprezentanții asociației.

În mod concret, Centrul MISC va consta într-o galerie de fotografie/artă/arte vizuale și un spațiu de teatru/arte performative care va găzdui evenimente culturale, cursuri de educație non-formală, seminarii, conferințe, dezbateri publice, ateliere pentru copii, tineri și adulți, realizate în regie proprie sau în parteneriat cu alte asociații și cu autoritățile publice.

Centrul cultural ”MISC” va fi un spațiu al diversității expresiei artistice, un loc unde se îmbină diferitele arte existente, dar și un pol de explorare și implicare a diverselor culturi ale comunității, explică inițiatorii proiectului.

Vineri, 22 septembrie, de la ora 19:00, va avea loc inaugurarea centrului MISC în prezența arhitectului Victor Popovici, membru OAR, ghid Tur de Arhitectură și Ilie Sîrbu, președintele Asociației Salvați Patrimoniul Timișoarei. Seara se va încheia cu o expoziție surpriză și un performance, urmat de party. Intrarea în centru se face de pe Splaiul Nicolae Titulescu, pe latura dinspre Bega a Fabricii de țigarete.

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor