Expozitia Fashion Food, in curand in Timisoara

Reactualizat la:
Expozitia Fashion Food, in curand in Timisoara
ADVERTORIAL – Fashion/Moda și Food/Mâncarea sunt cele două ingrediente pe care bucătarul Roland Trettl și fotograful Helge Kirchberger le-au unit într-un melanj original, până acum complet necunoscut. La inițiativa Centrului Cultural German Timișoara expoziția Fashion Food va fi prezentată în luna septembrie publicului timișorean. Vernisajul va avea loc în data de 3 septembrie, la ora 19, la Calpe Gallery (Str. Hector, nr. 1), unde expoziția va putea vizitată până în data de 24 septembrie.


Experimentatul bucătar și fotograful publicitar reușesc să surprindă publicul cu un concept inovativ și intens: un design surprinzător realizat din mâncare aranjată atent pe pielea goală a unor modele de o frumusețe deosebită. Ceapă verde ca podoabă de cap, fileuri de somon ca maiou, aluat de paste colorat sepia ca și costum mulat pe piele, o caracatiță ca tunică – creativitatea lui Roland Trettl, precum și genialitatea fotografică a lui Helge Kirchberger conduc spre aranjamente complet noi, care uimesc atât în detaliu, cât și în totalitatea lor. Roland Trettl: „Fashion-ul și mâncarea sunt cele două mari pasiuni ale mele – în cadrul acestui proiect am reușit în sfârșit să le aduc împreună.“ Fotograful publicitar Helge Kirchberger: „Încă de la primele fotografii de probă am știut că de aici va rezulta ceva complet nou“.

Roland Trettl a primit prima stea Michelin la 26 de ani, pe vremea când lucra în restaurantul Ca`s Puers din Mallorca. Începând de atunci cariera lui a luat avânt. Când Dietrich Mateschitz, proprietarul Red Bull, a căutat un om care să conducă și să dezvolte conceptul bazat pe bucătari invitați în restaurantul „Ikarus“ din Hangar-7 (Salzburg), Roland Trettl a fost prima lui opțiune. Până în luna decembrie 2014 Trettl a călătorit în jurul lumii și i-a vizitat pe cei mai mari artiști ai artei culinare, pentru a-și “pre-găti” împreună prezentările în Hangar-7. Această combinație dintre mult talent și privilegiul de a împărți bucătăria cu cei mai buni bucătari din lume – îi determină pe specialiștii domeniului să afirme că Roland Trettl va ajunge cu siguranță în următorii ani în vârful bucătarilor de top la nivel internațional.

„Helge Kirchberger Photography“ este un studio de 650 metri pătrați în mijlocul Salzburgului. Are șapte angajați și toate dotările necesare tehnice și de spațiu pe care o clientelă cu așteptări ridicate le cere în ziua de astăzi. De la Audi la BMW, de la Atomic la Red Bull, de la Austrian Airlines la Swarovski – lista de clienți a lui Kirchberger este la fel de remarcabilă precum este și satisfacția lor cu privire la serviciile pe care le primesc. Reputația internațională pe care și-a creat-o „Helge Kirchberger Photography” se datorează nu în ultimul rând reproducerii digitale a celor șapte „mari“ opere ale lui Mozart. Proiectul finanțat de Packard Humanities Institute din Los Altos, California, l-a condus pe Kirchberger împreuna cu echipa sa în Berlin, Cracovia și Paris, unde au digitalizat în total 4.000 de pagini ale manuscriselor lui Mozart. De la manuscrisele lui Mozart la Fashion Food – „Helge Kirchberger Photography“ are multe fațete.

Fashion Food înseamnă fotografie experimentală de cea mai înaltă calitate. Expoziția a fost prezentată în cadrul emisiunii „Germany’s Next Top-Model” și ca serie voluminoasă de fotografii la editura Collection Rolf Heyne. A acționat ca un magnet pentru publicul Forumului NRW din Düsseldorf și a fost un punct de atracție la Muzeul Comunicațiilor din Berlin.

În Timișoara expoziția este prezentată cu sprijinul Goethe-Institut și al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania.

Taguri: