Elevii de la mai multe scoli din Timisoara, mutati de primarie, ca sa faca ore doar dimineata

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
1Comentariu
Elevii de la mai multe scoli din Timisoara, mutati de primarie, ca sa faca ore doar dimineata
Pentru că sunt prea mulți elevi și pentru că unii dintre ei merg la școală și după-amiaza, reprezentanții Primăriei Timișoara au decis să reorganizeze activitatea mai multor unități de învățământ din oraș. De exemplu, elevii de la Școala Gimnazială 2 vor învăța și în clădirile de pe str. Izlaz ale Școlii Gimnaziale 15. Pe viitor se pregătesc însă și alte mutări.

La următoarea ședință ordinară, consilierii locali vor avea pe mese un proiect de hotărâre privind atribuirea în folosință gratuită a clădirilor situate în Timișoara, str. Izlaz nr. 44-46, aferente Școlii Gimnaziale nr. 15, către Școala Gimnazială nr. 2.

Elevii care învață la Școala nr. 15 din Fratelia au făcut întotdeauna ore în mai multe spații. Exemple sunt cele de pe str. Chișodei nr. 1, str. Herculane nr. 24, str. Izlaz nr. 50 sau Izlaz nr. 44-46. Numărul copiilor care au fost înscriși la această instituție de învățământ a scăzut însă în fiecare an, așa că, în prezent, cursurile se desfășoară doar în imobilul de pe str. Chișodei. Celelalte clădiri au fost împărțite: cea de pe str. Herculane a ajuns la Asociația VivArt – Centru de Artterapie psihologică, vreme de zece ani, începând din 2013, cea de pe Izlaz 50 a fost retrocedată, iar cea de pe Izlaz 44-46 ajunge acum în grija Școlii Gimnaziale nr. 2.

„Şcoala Gimnazială nr. 2, care îşi desfăşoară activitatea în imobilul din str. Mureş nr. 8, a solicitat atribuirea în folosinţă a imobilului din str. Izlaz nr. 42-44 aferent Scoli Gimnaziale nr. 15, întrucât în ultimii doi ani numărul elevilor înscrişi în clasele pregătitoare a crescut cu 25% şi programul şcolar se desfăşoară în două schimburi întrucât numărul de săli de clasă din actuala locaţie este limitat”, se arată în proiectul de hotărâre ce va ajunge pe mesele consilierilor locali.

Așadar, dacă aleșii își dau acordul, clădirea de pe str. Izlaz 44-46 va fi folosită, pentru următorii zece ani, gratuit, de către Școala Gimnazială 2.

Se pregătesc și alte mutări pe viitor, anunță reprezentanții primăriei, în speranța ca elevii de la cât mai multe școli să meargă la cursuri doar de dimineață.

„Câteva clase primare de la Școala Gimnazială 16 vor fi mutate la Colegiul Ferdinand, în corp separat, cu intrare separată, ca să poată face orele de dimineață. În paralel, a fost finalizat proiectul de extindere de la Gimnazială 16 și urmează să decidem dacă va fi făcut pe bani de la bugetul local sau pe fonduri europene. De la Gimnazială 24, clasele care fac ore după-amiază vor fi mutate la Liceul Mincu, în spațiile fostei Școli 26. Suntem în faza de autorizare a unor lucrări de intervenție la căminul Liceului Pedagogic, pentru crearea de noi spații de școlarizare. Căutăm, în această perioadă, spații cât mai apropiate de școală la Liceul Grigore Moisil, pentru clasa pregătitoare”, ne-a explicat viceprimarul Dan Diaconu.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor