Elevii de la Lenau se muta la fostul Liceu de Arte, in cladirea Fundatiei Caritatea

De A.S.
2Comentarii
Elevii de la Lenau se muta la fostul Liceu de Arte, in cladirea Fundatiei Caritatea
© TION: Elevii de la Lenau se muta la fostul Liceu de Arte, in cladirea Fundatiei Caritatea
Elevii de la Liceul „Nikolaus Lenau” vor fi mutaţi temporar din clădirea de pe strada Gheorghe Lazăr, aflată în lucrări, în imobilul Fundaţiei Caritatea, care stă acum părăsit şi în care a funcţionat până la sfârşitul anului trecut Liceul de Arte Plastice, au anunţat, marţi, reprezentanţii Primăriei Timişoara. Elevii de la Lenau vor învăţa acolo până la încheierea anului şcolar 2014-2015.

Primarul Nicolae Robu a explicat că elevii de la Liceul „Nikolaus Lenau” trebuie să părăsească imobilul de pe strada Gheorghe Lazăr pentru a se putea reabilita clădirea respectivă.

„Am căutat soluții pentru rezolvarea problemei, pentru a face cumva ca întreaga clădire să fie pusă la dispoziția constructorilor. Soluția este ca elevii de la Lenau să-și desfăşoare activitatea, până la sfârşitul anului școlar curent, în 2015, în clădirea de vizavi a Fundației Caritatea unde a funcţionat Liceul de Arte Plastice. Am luat legătura cu Fundația Caritatea și am transmis rugămintea să fim lăsați temporar, în regim de gratuitate, în clădirea de alături, unde a funcționat Liceul de Arte Plastice”, a afirmat Robu.

Edilul a explicat că răspunsul primit de la Fundaţia Caritatea a fost unul pozitiv, ba chiar nu se va plăti nicio chirie pentru ocuparea spaţiului respectiv. Asta, în condiţiile în care în trecut s-a cerut o chirie de 30.000 de euro pentru ocuparea clădirii în care a funcţionat Liceul de Arte.

Reprezentanţii municipalităţii nu au putut spune când se va produce efectiv mutarea.

„Am primit un răspuns favorabil din partea Fundației Caritatea, este de acord să ne permită această mutare a Liceului Lenau, cu titlu provizoriu, în regim de gratuitate, noi urmând, evident, să facem mici intervenții de rigoare pentru a pregăti clădirea pentru această activitate și urmând să plătim utilitățile. Chiria este zero. În momentul de față clădirea nu este legată la utilități, va trebui să o branșăm. Nu îi mutăm de mâine, facem pregătirile și de îndată ce le încheiem facem mutarea, astfel încât constructorul să se poată desfăşura în voie în clădirea de pe strada Gheorghe Lazăr. Nu știu când s-ar putea muta, nu am încă evaluările din teren, ce presupune să facem mutarea clădirii”, a adăugat Robu.

Elevii Liceului de Arte Plastice au fost mutaţi, la sfârşitul anului trecut, în clădirea Colegiului Tehnic de Vest.

Alte articole pe aceeași temă:

Ce planuri sunt cu fostul Liceu de Arte? Robu dezvaluie ca se vrea un mega-hotel acolo!

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor