Doua modalitati de plata a taxei de tranzit care se va aplica la Timisoara: tichete sau eBanking

De A.S.
1Comentariu
Doua modalitati de plata a taxei de tranzit care se va aplica la Timisoara: tichete sau eBanking
Chiar dacă nu a fost aprobată încă metodologia de punere în aplicare a noii taxe de tranzit pentru autovehiculele de transport marfă peste 7,5 tone, taxă care va intra în vigoare la Timişoara din 2014, primarul Nicolae Robu spune că la nivelul municipalităţii s-a stabilit deja cum vor fi încasaţi cei 200 de lei. Transportatorii vor putea cumpăra tichete din benzinării sau o vor putea achita prin eBanking. De menţionat este că taxa va fi plătită doar de cei care traversează oraşul deşi ar putea folosi rute alternative pentru a ajunge la destinaţie.

Noua taxă de tranzit a fost aprobată în Consiliul Local Timişoara în primăvară, atunci când au fost stabilite impozitele şi taxele locale pentru anul 2014, într-o formă diferită faţă de cea pe care a încercat să o impună în trecut fosta administraţie, care a fost considerată discriminatorie. Este vorba despre o taxă în valoare de 200 de lei stabilită pentru autovehiculele de transport marfă de peste 7,5 tone care, deşi au rute ocolitoare, tranzitează oraşul.

Taxa de tranzit ar urma să fie plătită, din ianuarie 2014, de cei cu vehicule de transport marfă peste 7,5 tone care traversează municipiul Timişoara când ar putea să nu tranziteze oraşul pentru a ajunge la destinaţie, folosind tronsonul de şosea de centură existent la ora actuală. Nu o vor achita cei care nu au la dispoziţie rute ocolitoare şi trebuie să străbată oraşul ca să ajungă la destinaţie. Autorităţile locale nu trag speranţa că vor încasa sume mari la bugetul local.

„Să nu uităm, e foarte limitat aplicată această taxă de tranzit, doar pentru cei care nu folosesc rutele ocolitoare pe care le au la dispoziţie. Din păcate, Timişoara nu are foarte multe rute ocolitoare la ora actuală, încât o parte dintre cei care tranzitează oraşul o fac fiind obligaţi să recurgă la asta, neavând alternativă. Ei nu vor plăti. Principala ocolire o avem între Calea Aradului şi Calea Lugojului. Cine nu foloseşte acea porţiune de centură şi trebuie să vină prin oraş trebuie să plătească. Este şi normal să se întâmple aşa, chiar dacă unii au criticat această hotărâre a noastră”, crede Robu.

Chiar dacă metodologia de punere în aplicare nu a fost încă aprobată în consiliul local, primarul a declarat, marţi, că la nivelul municipalităţii s-a stabilit deja cum va putea fi plătită noua taxă.
„Taxa de tranzit va intra în vigoare începând din 1 ianuarie. Plata ei se va face în una din două modalităţi: pe de o parte prin eBanking – şi noi ne dorim ca un număr cât mai mare de plătitori să apeleze la această tehnologie modernă. Este mai uşor şi pentru ei, este mai uşor şi pentru noi. Cealaltă modalitate este prin tichete, pe care le vom vinde în benzinăriile poziţionate corespunzător la intrarea în oraş, în zonele respective”, a explicat edilul.

Cert este că transportatorii care nu se vor conforma se vor alege cu amenzi, spun autorităţile locale.
„Poliţia va aplica sancţiuni, cea Locală, şi cred că şi cea Naţională. Existau şi până acum restricţii, sunt anumite străzi pe care este permis să se tranziteze, iar cine este prins că foloseşte alte străzi, plăteşte o amendă. Aceeaşi amendă se va plăti şi în cazul în care se va merge pe rute permise pentru tranzit, dar fără a se plăti taxa de tranzit”, a conchis Robu.

Un proiect de hotărâre pe această temă urmează să intre în atenţia consilierilor locali.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor